Play ponuda
Play ponuda
Ori se s tribina

Kako je 'Morska vila' postala to što jest - himna rukometaša?

...Kao da je morska vila, sve je moje snove ostvarila... Na spomen ovih stihova nema onog tko se neće sjetiti naše rukometne reprezentacije.

Image

Ivano Balić, Hrvatska, Rusija, EP Ivano Balić

Press/ 27.12.2018. u 13:52
Play ponuda

Pjesmu 'Morska vila' otpjevala je Daleka obala davno prije no što su je hrvatski rukometaši učinili ''popularnom''. Iako nije napisana kao navijačka pjesma, štoviše, svojim tekstom nimalo ne potiče navijački duh, „Morska vila“ dugi je niz godina neslužbena himna naših rukometaša. 

Image
Foto: HRS (Facebook)
Image
HRS (Facebook)

A kako je uopće sve krenulo? Zapravo nitko ne zna točan odgovor, ali najbliži je dao Ivano Balić, naš najbolji rukometaš svih vremena. Počelo je to s njegovom generacijom još 2003. godine kada su se okitili zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Bila je to pjesma koju su Balić, Metličić, Šola i ostatak ekipe pjevali interno, u busu na putu do dvorane, u hotelu... A onda su je počeli pjevati i na terenu nakon pobjede. Već 2004. godine, nakon zlata na Olimpijskim igrama u Ateni, 'Morska vila' postala je neizostavna kada su rukometaši u pitanju.

Dugo vremena održala se kao njihov zaštitni znak, a iako je na scenu stupila nova generacija rukometaša koja preferira i neke druge pjesme, bez 'Morske vile' ne prolazi nijedno rukometno natjecanje. Bit će tako zasigurno i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj koje počinje 10. siječnja 2019., a koje prenosi RTL!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
U spomen na prerano preminulu glumicu

Legendarne serije i uloge Edith Gonzales koje ćemo vječno pamtiti

Play ponuda

Više s weba