Play ponuda
Play ponuda
klasik od prvog dana

Kako je 'Vrag nosi Pradu' postao obožavani film koji opetovano gledaju i vole sve generacije?

Mnogi su im zavidni, no producenti filma znali su da od početka moraju imati sve najbolje i samo savršeno. U nedjelju na RTL-u uživajte u najboljem filmu o modnoj industriji.

Image
Foto: Fox
RTL.TV/ 15.4.2020. u 10:09
Play ponuda

U snimanje filma 'Vrag nosi Pradu' producenti su uložili 35 milijuna dolara i, na veliko iznenađenje, film je zaradio gotovo deset puta više, točnije 328 milijuna dolara. 

Prekrajani scenariji

Redatelj David Frankel inzistirao je da scenarij filma ne bude identičan knjizi pa je snimanje započelo tek prema petom scenariju, koji je napisala Aline Brosh McKenna.

Film o modnoj industriji zahtijeva najbolje

Veliki dio novca iz budžeta utrošen je na kostimografiju, više od milijun dolara. Film o modi zahtijevao je i skupocjene dizajnerske krpice i bilo je nemoguće napraviti ga bez istih. 

Savršena glumačka postava

Najviše novca iz budžeta otišlo je na honorar glumice Merly Streep i na kostimografiju. Prvotno slavna glumica nije htjela prihvatiti ulogu Mirande Priestely jer je smatrala da joj nude premali honorar. 

"Kada su vidjeli da neću prihvatiti ulogu i da odlazim, udvostručili su ponudu. Bilo mi je  55 godina i tek sam tada naučila kako se izboriti za sebe", komentirala je Streep.

Slavna glumica otkrila je kako joj je inspiracija za umirujući glas bio Clint Eastwood, "on nikada ne podiže ton glasa, to znači da mu svi trebaju biti blizu i naginjati se kako bi ga čuli, to je način da budete najmoćnija osoba u prostoriji".

Meryl Streep je prvi dan snimanja rekla mladoj Anne Hathaway da je savršena za glavnu ulogu u filmu: “Mislim da si savršena za ulogu. Tako sam sretna što ćemo raditi zajedno," zatim je zastala i dodala "No ovo je posljednja ljubazna stvar koju ću ti reći." I bila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Manekenka Gisele Bündchen pristala je pojaviti se u filmu pod jednim uvjetom: da ne glumi manekenku.

Savršen ritam padanja kaputa

Scenu u kojoj Miranda baca kapute na Andrein stol slavna je glumica ponavljala 30-ak puta jer bi joj ili ruka zapela u kaputu ili kaput ne bi pogodio stol u savršenom trenutku.

Osim što je nekima ovaj film donio slavu, glumcu Stanleyu Tucciju donio je i ljubav. Na vjenčanju kolegice iz filma, Emily Blunt, upoznao je svoju sadašnju suprugu - njezinu sestru, Felicity Blunt.

Image

Vrag nosi Pradu

igrani film, humorna romantična drama
SAD - 2006
Subota, 1. travnja u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
PON - PET u 20:50

Upoznajte glavne likove nove serije 'Osman l.' koju od sutra gledamo na kanalu RTL Passion

Play ponuda

Više s weba