Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Večera za 5 na selu

Katini recepti: Svima je dobro sjela pileća salata, ali i desert zanimljiva imena!

Najmlađa domaćica tjedna Kata Ilišević svojim je gostima u prošloj sezoni 'Večere za 5 na selu' ponudila predjelo Pileće ljeto - salatu od piletine i povrća za predjelo, za glavno jelo Otočku čaroliju - svinjetinu u umaku s gljivama te desert imena Rum rum zum zum - čokoladna torta s rumom i vanilijom.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 28.6.2021. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Pileće ljeto

Sastojci:

zelena i iceberg salata

rajčica i cherry rajčica

krastavac kiseli i svježi

paprika - više boja

majoneza

kiselo vrhnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

jogurt

malo senfa

sol, papar, peršin, začin za piletinu

pileće bijelo meso

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
OVO NIJE OČEKIVALA

Dragoljub poljubio Ljiljanu, a Siniša Paulini bacio tortu u lice: 'Molim te, napusti moju farmu!'

domaći kravlji sir ili ribanac

Priprema:

Očistiti sve povrće i nasjeckati ga po želji. Za dressing koristiti majonezu, kiselo vrhnje, jogurt, senf, sol, papar i peršin. Sve to smiksati i staviti hladiti. Treba biti gustoće kao smjesa za palačinke. Piletinu sjeći na kockice i začiniti. Staviti barem 12 sati u pac. Propeći na grill tavi s jedne i s druge strane. Servirati tako što ćemo na tanjur slagati red salate, pa dressing umak, pa opet salata i dressing i onda na vrh piletina sa sirom pa preko toga opet dressing.

Glavno jelo: Otočka čarolija

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 do 3 kg mlade otkoštene prasetine

krumpir

3 glavice luka crvenog

paket šampinjona gljiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

sol, papar, brašno

Vegeta, crvena začinska paprika

Priprema:

Svinjetinu začiniti sa soli i paprom, urolati i peći na 240 stupnjeva oko 2 sata. Crveni luk izblendati i popržiti uz dodatak goveđe kocke za juhu, dodati izrezane gljive i dinstati na laganoj vatri dok se gljive ne postanu meke. U umak dodati iz teglice sastojke koje ste prethodno izmućkali, a to su: 2 dl vode, 3 žličiće brašna, začinska paprika, vegeta, papar i sol. Tako kuhati još nekoliko minuta i onda je gotovo. Uz sve to poslužiti pirjani krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Desert: Rum rum zum zum

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

24 žlica brašna

21 žlica mlijeka

prašak za pecivo

4 žlice kakaa

24 žlice šećera

3 jaja

300 g tamne čokolade za kuhanje

500 ml vrhnja za šlag

bočica ruma

Priprema:

Izmutiti 3 jaja, dodati šećer, miksati da bude pjenasto, dodati mlijeko i potom brašno s praškom za pecivo i kakaom. Raspodijeliti dobivenu smjesu na 3 jednaka dijela i peći svaki biskvit na 180 stupnjeva 11 minuta. Čokoladu istopiti na pari i staviti da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksati i staviti da se ohladi. Ohlađenu čokoladu i vrhnje izmiksati zajedno i tako staviti na ohlađene biskvite. Poslužiti hladno.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

https://www.rtl.hr/repository_images/admin/edit_entity/4885702/?target=/repository_images/admin/1/&layout=admin
Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba