Predjelo: Pileće ljeto
Sastojci:
zelena i iceberg salata
rajčica i cherry rajčica
krastavac kiseli i svježi
paprika - više boja
majoneza
kiselo vrhnje
jogurt
malo senfa
sol, papar, peršin, začin za piletinu
pileće bijelo meso
domaći kravlji sir ili ribanac
Priprema:
Očistiti sve povrće i nasjeckati ga po želji. Za dressing koristiti majonezu, kiselo vrhnje, jogurt, senf, sol, papar i peršin. Sve to smiksati i staviti hladiti. Treba biti gustoće kao smjesa za palačinke. Piletinu sjeći na kockice i začiniti. Staviti barem 12 sati u pac. Propeći na grill tavi s jedne i s druge strane. Servirati tako što ćemo na tanjur slagati red salate, pa dressing umak, pa opet salata i dressing i onda na vrh piletina sa sirom pa preko toga opet dressing.
Glavno jelo: Otočka čarolija
Sastojci:
2 do 3 kg mlade otkoštene prasetine
krumpir
3 glavice luka crvenog
paket šampinjona gljiva
sol, papar, brašno
Vegeta, crvena začinska paprika
Priprema:
Svinjetinu začiniti sa soli i paprom, urolati i peći na 240 stupnjeva oko 2 sata. Crveni luk izblendati i popržiti uz dodatak goveđe kocke za juhu, dodati izrezane gljive i dinstati na laganoj vatri dok se gljive ne postanu meke. U umak dodati iz teglice sastojke koje ste prethodno izmućkali, a to su: 2 dl vode, 3 žličiće brašna, začinska paprika, vegeta, papar i sol. Tako kuhati još nekoliko minuta i onda je gotovo. Uz sve to poslužiti pirjani krumpir.
Desert: Rum rum zum zum
Sastojci:
24 žlica brašna
21 žlica mlijeka
prašak za pecivo
4 žlice kakaa
24 žlice šećera
3 jaja
300 g tamne čokolade za kuhanje
500 ml vrhnja za šlag
bočica ruma
Priprema:
Izmutiti 3 jaja, dodati šećer, miksati da bude pjenasto, dodati mlijeko i potom brašno s praškom za pecivo i kakaom. Raspodijeliti dobivenu smjesu na 3 jednaka dijela i peći svaki biskvit na 180 stupnjeva 11 minuta. Čokoladu istopiti na pari i staviti da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksati i staviti da se ohladi. Ohlađenu čokoladu i vrhnje izmiksati zajedno i tako staviti na ohlađene biskvite. Poslužiti hladno.