Novosti

Kreće jubilarno peto izdanje projekta Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu

U Rovinju će se od 28. do 31. ožujka održati peto jubilarno izdanje međunarodnog dječjeg rukometnog i nogometnog turnira i zdravstveno edukativnog skupa - Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu. Najveći je to događaj te vrste na ovim prostorima, koji će tijekom četiri dana natjecanja - u Rovinju, Poreču i Puli - okupiti gotovo tri tisuće natjecatelja.

Press
28.03.2018 16:04

Djeca iz čak 120 dječjih nogometnih i rukometnih ekipa ove godine dolaze iz sedam zemalja; Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

U suradnji sa Zakladom Mateo Kovačić, projekt u svom ovogodišnjem izdanju otvara potpuno novu dimenziju društvene odgovornosti. Socijalizacija djece s poteškoćama u razvoju iz cijele Europe i njihova cjelovita integracija u društvo, glavna je tema ovogodišnjeg simpozija. Pod nazivom Integriranje djece s teškoćama u razvoju u sport te uloga roditelja, odgojitelja, trenera i stručnih suradnika", cilj simpozija jest senzibiliziranje najšire javnost o ovoj važnoj temi. Djeci s teškoćama u razvoju, projekt omogućuje prije svega inkluziju te potom i podizanje samopouzdanja, veći stupanj uključenosti u sportske aktivnosti te pozitivan utjecaj na samostalnost, prihvaćenost u grupi kao i opću socijalizaciju.

Sportskorekreacijski projekt za mlade sportaše, Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu, jest krovni projekt, čiji je cilj međunarodna popularizacija sportskih aktivnosti te razvijanje generalne svijesti o važnosti zdravog načina života od najranije dobi.

Projekt se fokusira na promjene koje će poboljšati ulogu tjelesne kulture među mladima, sa sviješću da čvršća pozicija u školskom i zdravstvenom sistemu stvara i jaču platformu za razvoj sporta te odgoj snažnih i zdravih pojedinaca koji poštuju sebe, igru, prijatelje i prirodu.

Osnovna cjelina projekta jest turnir Croatia Trophy, međunarodno nogometno i rukometno natjecanje za djecu i mlade u dobi od 9 do 17 godina. .

Ovogodišnji turnir uključuje i sudjelovanje klubova djece s teškoćama u razvoju iz Austrije, BiH i Hrvatske; Handball Specials (Beč, Austrija), Handball Specials (Vorarlberg, Austrija) , Škola nogometa Respekt iz BiH te Škola za odgoj i obrazovanje iz Pule.

U sinergiji s natjecateljskim dijelom, projekt Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu obuhvaća rekreativne, edukativne i zabavne sadržaje u sklopu Malog sportskog grada" u neposrednoj blizini nogometnih terena u Rovinju.

Ovom važnom međunarodnom dječjem sportskom projektu potporu su pružili Zaklada Mateo Kovačić HEP, INA, Maistra, Croatia osiguranje, RK Rovinj, Hummel, Jako, JYSK, Eurotrade, Auto Benussi, Health Life Academy, ZAMP, RTL, Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma, Istarska županija, Grad Rovinj, Grad Poreč, Grad Pula te agencija ATI kao tehnički organizator.