Novosti

'Legenda o čuvarima': Uživajte u mitskoj priči o sovama-čuvaricama

U potrazi za legendom... one će postati jedna od najljepših

RTL.hr
11.03.2022 10:30

'Legenda o čuvarima' prvi je animirani film renomiranog redatelja Zacka Snydera, temeljen na popularnoj seriji dječjih knjiga spisateljice Kathryn Lasky.Sovama susvoje glasove posudiliHugo Weaving, Ryan Kwanten, Helen Mirren, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Sam Neill i Geoffrey Rush, što je dodatanrazlog za pogledati ovojzabavan, ali i poučanfilm.

U ogromnom stablu zvanom GaHoole žive sove-čuvari čiji je zadatak zaštiti svoje kraljevstvo i cjelokupnu vrstu od nadirućeg zla. Mlada sova Soren od najranijeg djetinjstva zadivljeno sluša očeve priče o mitskom GaHooleu i sanjari o tome da se jednoga dana pridruži svojim junacima. Njegov brat Kludd neprestano ismijava tu ideju i na sve načine pokušava sabotirati Sorena i zaraditi očevu naklonost.

Upravo će ih njegova ljubomora dovesti u pravu nevolju i ravno u ruke zlim sovama koje svim silama pokušavaju zavladati kraljevstvom. Nakon što Soren ipak uspije pobjeći iz njihove zamke, zajedno s prijateljima odluči pronaći mitsko drvo o kojemu toliko mašta i uvjeriti sove-čuvare da im opasnost opako prijeti te da jedino zajedničkim snagama mogu uspjeti obraniti kraljevstvo.

Odličan animirani film 'Legenda o čuvarima' gledajte večeras u 19:55 na Kockici.