Novosti

Leonardo DiCaprio danas slavi 48. rođendan: Njegov Oscarom nagrađen film 'Povratnik' gledajte na PLAY...

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života holivudske megazvijezde.

RTL.hr
11.11.2022 17:15

Leonardo DiCaprio rođen je 11. studenoga 1974. u Los Angelesu. Roditelji su mu se razveli kad je imao svega godinu dana. Njegov otac, George DiCaprio talijanskog je i njemačkog podrijetla, a bio je underground strip crtač i izdavač stripova. Leonarda je odgajala samohrana majka, Irmelin Indenbirken, koja je rođena u Njemačkoj i emigrirala je s obitelji u SAD 1955. Leonardova baka s majčine strane bila je Ruskinja Helene Smirnoff, preminula je 2008. u 94. godini.

Ime je dobio po svestranom umjetniku Leonarduda Vinciju jer je njegova trudna majka stajala ispred jedne da Vincijeve slike kad jeprvi put u trbuhu osjetila njegovo pomicanje.

Leonardo Dicaprio

DiCapriova karijera započela je 1989. kad je dobio ulogu u televizijskom filmu 'Roditeljstvo', gdje je upoznao Tobeyja Maguirea, s kojim je ostao dobar prijatelj. Iste godine se pojavio u popularnoj sapunici 'Santa Barbara' u kojoj je u 'flashbackovima' glumio mladog Masona Capwella.

Leonardo DiCaprio

Leonardo je poznat po svom humanitarnom radu, već je 1998. opremio računalnu učionicu knjižnice u Los Felizu u Los Angelesu, gdje je nekoć živio s majkom. Poznat je i kao aktivist za zaštitu okoliša, uvijek leti komercijalnim letovima umjesto privatnih čartera jer oni koriste više goriva. Čak je nekoliko puta apelirao na zaštitu rijeka u Europi, podržavao je borbu protiv gradnje malih hidroelektrana u Bosni i Hercegovini.

Leonardo DiCaprio

Dok je boravio Južnoj Africi upoznao je malu djevojčicu koja mu je odmah prirasla srcu, od tada je financijski potpomaže, svakog mjeseca uplaćuje novčanu pomoć i s njom telefonski razgovara.

Leonarda DiCapria gledajte u vrhunskom filmskom ostvarenju 'Povratnik' na PLAY Premiumu .

povratnik

Epska avantura o preživljavanju jednog muškarca napuštenog u divljini donijela je Leonardu DiCapriu zasluženog Oscara. U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa (DiCaprio) brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (Tom Hardy), ostavili su ga da umre u divljini. Okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.