Novosti

Lesley Manville: Bilo bi suludo snimati seriju o bordelu i onda ne prikazati prostitutke u njoj

Vječno ljupka i mila Lesley Manville u izazovnoj ulozi života izuzetno teške i užasne vlasnice londonskog bordela iz 18. stoljeća.

RTL
31.03.2017 12:20

U novoj dramskoj seriji Harlots Lesley Manville glumi okrutnu vlasnicu bordela Lydiju Quigley , koja je zavađena s vlasnicom druge konkurente kuće Margare Wells koju utjelovljuje Samantha Morton .

Iako nam se s ovog gledišta 18. stoljeće čini kao vrlo uštogljeno i dolično, posao prodaje tjelesnih užitaka bio je u punom cvatu i vrlo produktivno. U to se vrijeme kako bi preživjelo čak 20% žena bavilo najstarijim zanatom na svijetu.

Ovo je savršena uloga za mene", rekla je Manville. U nekoliko zadnjih projekata glumila sam vrlo blage ljubazne karaktere, žene koje nikog ne osuđuju i pune su razumijevanja. Zato me uloga ove izuzetno bešćutne i proračunate žene vrlo veseli. Zašto ne bih samoj sebi postavila izazov? Istina je kako glumice vole igrati uloge zlih žena jer su puno izazovnije, a time i zabavnije."

I samu je glumicu šokirao broj žena koje su radile taj posao. Saznala sam da to nije bio samo jedan maleni dio populacije. To se događalo svugdje i u svim slojevima društva, od sporednih uličica, do aristokratskog staleža, među kraljevskom obitelji i političarima."

Na pitanja o golicavim scenama, glumica je rekla kako ne možeš snimiti seriju o nečemu i to uopće ne prikazati, ali da to nije bit serije, jer je ovo prava muško-ženska drama koja se bavi buđenjem ženske svijesti i pravima, odnosima majki i kćeri te podrškom između žena općenito.

Lesley Manville ne propustite pogledati u TV premijeri ' Gospodarica zla ' u subotu u 20 sati na RTL-u!

Disney dan – cijeli dan posvećen obiteljskom druženju i zabavi uz filmove iz Disneyeve produkcije, 1. travnja na RTL-u!