Novosti

Lidija je pripremila jednu finu, klasičnu teletinu ispod peke: Evo njezinih recepata!

Prva ovotjedna domaćica bila je Lidija.

RTL.hr
16.11.2021 12:08

Predjelo - šarena fantazija

Večera za 5 na selu, Lidija Mišir

- Toast 2 – 5 komada ovisno o veličini torte

- Majoneza – teglica

- Krem sir – 5,6 komada

- sir

- Šunka – 3 vrste – po 15 dag

- Rajčica

- Krastavci

- Masline

Postupak :

Slagati kao i obične torte po slojevima. Na početku staviti toast, namazati krem sirom, staviti šunku i sir, rajčicu i na kraju majonezu. Prilikom slaganja drugog reda umjesto rajčice koristiti krastavce i tortu na taj način posložiti do kraja. Zadnji sloj toasta namazati sirom i ukrastiti krastavcima , maslinama i rajčicom.

Glavno jelo – Pokriveno-otkriveno

Večera za 5 na selu, Lidija Mišir

- 2 kg teletine

- 2 kg puretine

- 2 kg krumpira

- 5 glavica luka

- Žute,zelene,crvene paprika

- Rajčica

- Mrkva

- Tikvice

- Senf

- Muškatni oraščić

- Kim

- Maslinovo ulje

- Mažuran

- Bijelo vino

Meso se dobro nasoli, zatim ranije izmarinira sa senfom,muškatnim oraščićem,mažuranom.mljevenim kimom i maslinovim uljem. Potrebno je da odstoji preko noći.

Peka se naulji maslinovim uljem,stavi izmarinirano meso i peče pod žarom lagano pola sata do 45 minuta. Nakon toga se ubaci povrće , zalije sa bijelim vinom i vrati pod žar 1,5 vremena.

Desert - Hulala

Večera za 5 na selu, Lidija Mišir

Puding od vanilije

- Čokolada

- Lisnato tijesto

- 5 dcl mlijeka

- 20 dag šećera

- 3 žlice gustina

- 4 žutanjka

- 4 bijelanjka

- Najprije napraviti snijeg od bjelanjaka. Kolač se slaže u redovima s dvije vrste Kreme ( žuta i crna)

Žuta krema se radi tako da se ukuha mlijeko,žutanjak,šećer,snijeg od bjelanjaka i puding te se doda gustin. Kad je žuta krema gotova odvoji se dio i u njega doda čokolada da bi se dobila crna krema.

Kolač posložiti tako da crna krema bude u sredini a žuta s gornje i donje strane,između njih naravno staviti listano tijesto.