Novosti

Lifestyle emisiju 'Spašavanje vrta' gledajte na RTL Livingu: Mali budžet nije problem, bitna je inspiracija!

Ovi eksperti imaju puno dobrih ideja kako da vaši susjedi krenu ljubomorno gledati preko ograde!

RTL.hr
06.03.2021 13:30

Vaš nekoć lijep vrt, koji su susjedi gledali sa zavišću, sada izgleda napušteno i gotovo je neprohodan. Ne brinite, donosimo ideje kako ga ponovno oživjeti! S prvim zrakama sunca svi odmah pogledavamo u naše vrtove, koji polako doživljavaju transformaciju, no ipak nismo zadovoljni. Omiljene biljke kao da ne prate naše želje, a vrt baš i nema nekog smisla i povezanosti, što nas ostavlja poprilično razočaranima. No zato postoje vrtni dizajneri, koji će stručnim savjetima vrt transformirati u mjesto iz raja.

U hvaljenoj britanskoj seriji Charlie Dimmock i nagrađivani vrtni dizajneri, braća Rich, uređuju zapuštene vrtove u Britaniji pretvarajući ih u prizore iz snova.Poštujući želje vlasnika, braća Rich daju korisne prijedloge, kao npr. koji cvijet zasaditi na određeno mjesto te kako organizirati biljke među koje ćete smjestiti omiljenu klupicu ili stol i stolice. Osim što je koristan i informativan, ovaj popularni vrtlarski lifestyle show ponudit će i dobru zabavu uz braću Rich i voditeljicu Charlie, koji zajedno fantastičnim idejama pomažu vlasnicima u preobrazbi vrtova.


Kako postati stručan u vrtlarstvu

Kako postati stručan u vrtlarstvu, staviti pergole, izabrati prave materijale, napraviti staze, odabrati prikladne biljke, kako riješiti kutke i kritične točke vrta, koje su nam uvijek zadavale glavobolje, kreirati igralište i terase te kako ograditi vrt te ga možda i vizualno povećati – neki su od prijedloga i savjeta koje nude braća Rich. Od samaca, umirovljenih parova te obitelji s malom djecom - svi imaju svoje želje i viziju.

Charlote Elouise Dimmock je vrtna stručnjakinja i iskusna TV voditeljica, koja je započela karijeru u Ground Forceu" 1997., te se kasnije pridružila The Joy of Gardening" i Charlie's Garden Army" , spisateljica je nekoliko knjiga o vrtlarstvu te danas voditeljica Spašavanja vrta", dok su David i Harry Rich poznati kao osvajači zlatne medalje na slavnom Chealsea Flower Showu" , kojeg je voditeljica bila i Charlie Dimmock.

Kako urediti vrt s malim budžetom, gdje pronaći inspiraciju – odgovore daju braća Rich, koji su uređenje vrta učinili trendovskim i kul, stručnjaci koji uređuju vrt jednostavno pristupivši projektu i tada detaljno ga razvijajući, uvijek u prirodi pronalazeći najveću inspiraciju, mir u bujnom zelenilu, prostranim vrtovima, u kojima možete sjediti i razmišljati te biti sretni ponovno povezani s prirodom.

'Spašavanje vrta' pratite na RTL-u subotom i nedjeljom u popodnevnom terminu na RTL Livingu!