Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GLEDA SE U JEDNOM DAHU

'Ljeto raketa': Uzbudljiva serija o špijuniranju u Hladnom ratu

Strah i napetost prožimaju život engleskog društva burnog ljeta 1958. godine.

Image
Foto: PLAY Premium
RTL.hr/ 28.7.2022. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Napeta špijunska miniserija 'Ljeto raketa' (Summer of Rockets, 2019), nagrađivanog redatelja Stephena Poliakoffa, vodi nas u turbulentno razdoblje Hladnog rata. Vrijeme je to u kojem se neprestano živjelo u bojazni od nuklearnog rata, ali istovremeno se za oružjem nikad nije posegnulo. Bilo je to doba špijuna, kada su informacije o znanstvenom, političkom i vojnom napretku suparnika bile vrijednije od ičega.

Radnja se odvija u Velikoj Britaniji 1958. kada ruskog emigranta Samuela Petrukhina (Toby Stephens ) ucjeni MI5. Petrukhin je židovski izumitelj, stručnjak za razvoj slušnih pomagala, a od njega se traži da doprinese zapadnjačkim težnjama u Hladnom ratu. Za MI5 počne špijunirati svoje prijatelje iz engleskog visokog društva. Što se više uvlači u njihove privatne živote, počinje se pitati jesu li njegovi prijatelji onakvi kakvima se prikazuju i kome uopće može vjerovati?

ljeto raketa

ljeto raketa

Nakon lansiranja prve sovjetske interkontinentalne balističke rakete, prvog testiranja vodikove bombe i početka svemirske utrke strah se uvlači u živote svih ljudi, a Samuelov rad odigrat će veliku ulogu u nastanku tog modernog svijeta.

ljeto raketa

ljeto raketa

Iako je serija fikcija, inspirirana je stvarnim životima članova Poliakoffove obitelji. Njegov otac bio je ruski inženjer i izumitelj Aleksanadr Poliakoff, čije je slušne aparatiće, kojima se jačina zvuka može podešavati, nosio i sam britanski premijer Winston Churchill, a zbog njegovog ruskog podrijetla, britanska tajna služba sumnjičila ga je za špijunažu.

ljeto raketa

ljeto raketa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odličnu glumačku ekipu predvode Toby Stephens („Umri drugi dan“) i Keeley Hawes, koja je već poznata domaćem gledateljstvu po ulogama u serijama 'Tjelesni čuvar' (Bodyguard, 2018) i 'Doktor Who'.

Neizvjesnu špijunsku seriju 'Ljeto raketa' gledajte odmah na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Sretne vijesti: Nemanja i Dragana iz 'Ljubav je na selu' dobili drugu kćer!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba