Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
INTERVJU

Luka iz 'Života na vagi': 'Cijeli život sam debeljuco i sad sam došao na kilažu koju sam zadnji put imao na kraju osnovne škole'

Godinu dana nakon sudjelovanja u showu, Luka je iskreno progovorio o transformaciji koju je prošao kako fizički tako i psihički

Image
RTL.HR/ 30.8.2019. u 9:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Luka Smoljo, jedan od finalista treće sezone Života na vagi', koji je u showu izgubio 64 kilograma, otkrio je kakvo je stanje na vagi godinu dana nakon showa, ali i s odmakom progovorio o svemu što je prošao.

'Prehrana je bila najteži izazov za mene'

"Život nakon 'Života na vagi' u početku je bio jako težak. Ne u smislu da neću trenirati ili da ću odustati od sporta. Ja sam u to sam ušao i više ne mogu zamisliti život bez toga. Prehrana je bila najteži izazov za mene. S vremenom sam i to pohvatao. Ponovno sam se zaposlio, počeo trenirati sa Sanjom Žuljević i ostalom ekipom iz Leezone... Pokušavam sve uskladiti te pokušavam sve uskladiti. Gubitak toliko kilograma jako je utjecao na mene. Cijeli život sam debeljuco i sad sam došao na kilažu koju sam zadnji put imao na kraju osnovne škole. Koliko god je fizička promjena ogromna, u glavi sam ostao dosta isti, nije me izgled promijenio u tom smjeru", kaže Luka.

Cijeli život sam debeljuco i sad sam došao na kilažu koju sam zadnji put imao na kraju osnovne škole

„Cilj mi je postati trener fitnessa i nadam se da će se to i ostvariti. Već neko vrijeme me Sanja Žuljević mentorira i imam dosta prakse u tom području", dodaje Luka, zahvalan cijelom trenerskom timu 'Života na vagi' na onome što je prošao s njima na snimanju showa.

'Ljeto sam proveo odlično'

"Od ostvarenih ciljeva najviše mi je drago što sam se ovo ljeto, bez grča u želucu, skinuo u kupaći na plaži i nakon šest godina otišao u bakinu vikendicu na moru kod obitelji i prijatelja. Ljeto sam proveo odlično. S prijateljima sam malo putovao Jadranom. Malo partijao, trenirao, kupao se i uživao. Bio sam i u vikendici na Čiovu kod obitelji i prijatelja koje dugo nisam vidio", priznaje iskreno Luka, koji i dalje naporno vježba te se drži plana prehrane kako se kilogrami ne bi vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od ostvarenih ciljeva najviše mi je drago što sam se ovo ljeto, bez grča u želucu, skinuo u kupaći na plaži

"Vaga trenutno pokazuje između 94 i 96 kilograma. Tu se osjećam najbolje. Pokušavam držati tu kilažu i u isto vrijeme izgrađivati mišiće i definirati se. Zdrastveno stanje mi je odlično. Željezo mi je bilo jako loše, sada je u normali. Tlak mi je prije bio visok, sada je normalan. I puno bolje se osjećam u ovom novom tijelu", kaže Luka.

'Za ljubav se uvijek treba naći vremena'

Iako je stekao nova prijateljstva u showu, naporni treninzi i posao ne ostavljaju mu puno vremena za druženja, ali ako bi se našla neka posebna osoba u njegovom životu, potrudio bi se pronaći ga. "Za ljubav se uvijek treba naći vremena, iako sam ja radio uvijek suprotno tome. Nisam još našao nekoga tko bi osvojio moje srce, ali čemu žuriti, bit će vremena za sve. Treba se upoznati i družiti s ljudima neko vrijeme da bi se nešto rodilo", kaže Luka.

Nisam još našao nekoga tko bi osvojio moje srce, ali čemu žuriti, bit će vremena za sve

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image

Dva farmera prisvojila tuđe kandidatkinje, a Hrvoje i Suzana negirali da su bili skupa: 'Zatekla sam ih na krevetu…'

Naposljetku, ima i poruku za kandidate četvrte sezone koje ćemo ove jeseni gledati na RTL-u. "Kad sam ja ušao u 'Život na vagi', imao sam podršku cijele obitelji i prijatelja i bio sam sreman sve okrenuti da smršavim. Ali kad je to krenulo, postajalo je sve teže i teže. Kad se u meni probudila moja motivacija, kad čovjek sam sebe motivira raznim ciljevima, onda je to to. Morate biti u fokusu zbog čega to radite. Postavite si pitanje 'zašto želim smršaviti?' Kad si odgovorite, opet si na taj odgovor postavite zašto. I tako u nedogled, dok ne dođete do onog zašto i kad pomislite na njega, naježite se cijeli. To je to onda. Kad je teško, toga se sjetite i to će vas držati. I tri najvažnije riječi 'ZNAM, HOĆU, MOGU'. Jer odustajanje nije riješenje. Samo naprijed. Ili jako ili nikako."

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY

Propustili ste gledati film 'Južni vetar'? Pogledajte ga besplatno na PLAY-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba