Novosti

Luka se sprema za Olimpijadu u mentalnoj aritmetici

Luka Teofilović ima samo osam godina, a već je pravi mali genije. To je i dokazao prošle subote, u novom RTL-ovom showu Superljudi' gdje je u samo nekoliko sekundi zbrojio i oduzeo više od sto brojeva.

Press
30.03.2017 10:50

Njegova mama, Tijana, otkrila je da je Luka ovakav od svoje četvrte godine kada je naučio prepoznavati jednocifrene i dvocifrene brojeve. Sve mu je bilo kroz brojeve i tada je već počeo gledati i na sat', kaže Lukina mama dodajući da je počeo zbrajati i oduzimati čak i na engleskom jeziku.

Kada Luka maše prstićima i izgleda kao da dirgira on mentalno zbraja brojeve pomoću starog kalkulatora abakusa, a najdraži predmet u školi, otkriva Lukina mama, mu je, naravno, matematika. Voli jako matematiku ali i tjelesni odgoj. Igra nogomet već četiri godine!'.

Luka, superljudi

Da je Luka nevjerojatan i definitivno superčovjek' otkriva i činjenica da po cijele dane nešto broji - bilo da je riječ o brojkama, slovima, situacijama... On svaku situaciju prevede u brojeve!', otkriva Tijana. Na pitanje je li Luka takav na tatu ili mamu, njegova mama iznenađuje odgovorom. Na supruga i mene nije! Ha-ha! Suprug je bio odličan u školi, ali nijedno od nas nije bilo dobro u matematici ovako kao on. Dapače, nismo uopće bili ljubitelji matematike, do sada.

Lukina 'supermoć', osim u showu, doći će na vidjelo i pred matematičkim auditorijem jer se simpatični matematičar već sprema za Olimpijadu u mentalnoj aritmetici u Zemunu, a krajem godine i u Litvi. Stoga ne čudi da Lukini roditelji već razmišljaju o njegovoj budućnosti.

I dok je on, do nedavno, sebe vidio u nekom sportu, danas se to ipak promijenilo. 'Prije je govorio da mora biti bilo što vezano uz sport, no sada ozbiljno razmišljamo o matematici. Mislim, tek je napunio osam godina ali nama je cilj da ode u neku školu, gdje će moći iskoristiti sav svoj potencijal', zaključila je Lukina mama.

'Superljude' na RTL-u pratite u petak od 20 sati!