Novosti

Majka mu je iz Gane, a otac iz Sierra Leonea: Evo kako je Idris Elba od mladog DJ-a postao velika...

Izgleda da njegov vrhunac tek dolazi

RTL.hr
23.02.2021 17:00

Iako mu je majka iz Gane, a otac iz Sierra Leonea, Idris Elbarođen je u Londonu, gdje je od malena glumio. Pohađao je National Youth Music Teatre zahvaljujući stipendiji koju je zaslužio dobrim ocjenama i predanom radu u kazalištu za mlade.

Glazba mu je oduvijek bila ispušni ventil paje već kao devetnaestogodišnjak krenuo raditi kao DJ u londonskim klubovima, i to pod imenom Big Driis , pod kojim i danas nastupa na raznim europskim i svjetskim eventima. Snimke s festivala često objavljuje svojim Instagram pričama.

Ipak, gluma je ono čime se želio baviti do kraja života, stoga se posvetio pronalaženju audicija i prijavljivanju na brojne projekte. Krajem devedesetih je glumio u Family Affairs , a prva velika zapažena uloga došla mu je u popularnoj seriji Žica . U novom tisućljeću su uslijedili Rock 'n' Rolla , Izgubljena duša i Opsjednuta , gdje mu je suprugu glumila Beyonce .

Sve to je vodilo do velikih i važnih filmova poput Bitke za Pacifik , u svim nastavcima Thora , Prometeju i Ghost Rideru 2 . Ipak, najzapaženiji je ostao u BBC kriminalističkoj mini seriji Luther koja gledateljima jednostavno ledi krv u žilama. Iako se šuška da bi mogao postati novi, i to prvi crni James Bond , fanovima se najviše svidio njegovlik Krallu Star Trek Beyond , te u filmskoj adaptaciji knjige Stephena Kinga Kula tmine .

Uz brojne nominacije za prestižne glumačke nagrae, osvojio je Zlatni globus za ulogu u seriji Luther, a nebrojeno mnogo puta se nalazio u samom vrhu lista najzgodnijih muškaraca na svijetu. Ako se želite uvjeriti da je i njegov glas, a ne samo stas,igrao veliku ulogu u svemu tome, ne propustite u subotu u 20 sati gledati fascinantni igrani film 'Knjiga o džungli' u kojem jeIdris Elba posudio glas opakom bengalskom tigruShereu Khanu.

A u nedjelju u 20 sati Idrisa Elbu gledajte u TV premijeri pustolovne drame 'Planina između nas' .