Play ponuda
Play ponuda
U PETRINJI

Marija iz 'Ljubav je na selu' treba pomoć, potres joj je razrušio dom: 'Krov se urušio na dječju sobu mog nećaka'

Marija Barukčić, jedna od najsimpatičnijih kandidatkinja emisija 'Ljubav je na selu' i 'Večera za 5 na selu' iz Petrinje u potresu koji je razrušio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu, nažalost, ostala je bez svog doma.

Image
RTL.HR/ 31.12.2020. u 10:57
Play ponuda

S Marijom smo stupili u kontakt jutros, a ona i njezina obitelj, na svu sreću su neozlijeđeni. Već dvije noći proveli su spavajući u svom automobilu ispred kuće. Što od straha od novog potresa, što zbog kiše i zime. 

"Da vam kažem iskreno, sad sam ušla u kuću i skuhala čaj. Bili smo vani cijelu noć, ne možeš više, iscrpila nas je hladnoća", kaže Marija ističući kako cijelo vrijeme tlo podrhtava. 

"Srušio nam se krov i pola kuće kad je krov od susjedne kuće pao na našu. Krov se srušio i na kuću moga brata i propao u sobu od djeteta. Dobio je malo po nogama, ali na svu sreću dobro je", kaže Marija. 

Pomoć su dobili već prvu večer od volontera kad su im stigli voda, hrana i deke, a sinoć su dobili i grijalicu. "Noćas je bilo jako hladno. I u autu sjedimo u zimskim jaknama, omotani dekama i vrećama za spavanje, ali je prehladno. Ložimo vatru tu vani", kaže Marija.

Image
Foto:
Image

Foto: Marija u 'Večeri za 5 na selu'

Svoj dom ona i njezina obitelj ne planiraju ostaviti. "Priča se da ima lopova tu, ali imamo i životinje, ne možemo ih ostaviti", kaže. 

U kuću neće smjeti ući dok je ne pregledaju statičari, ali i dok vatrogasci ne saniraju dimnjak. "Od starijeg brata šef je odmah jučer došao pomoći, kupili su cerade negdje u Zagrebu i prekrili krov, ali ne smijemo ništa raditi niti smijemo ložiti dok ne dođu statičari", govori nam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Osim njih, Marija čeka i lijekove za majku koja je dijabetičarka, ali lijekova za dijabetes, kaže, na svu sreću još ima. "Mama je pod stresom, trebaju joj lijekovi za smirenje. Zvala me jedna doktorica iz Slavonije pa je rekla da sutra dolazi ovdje tako da će mami donijeti lijekove, ali i svima u ulici Đure Tiljka ako kome još što treba. Ovdje ne možeš doći do lijekova jer jedina ljekarna radi do 12 sati, a ostale su srušene", kaže pa dodaje: "Ali iskreno, ni tablete za smirenje više ne pomažu."

Mariji i njezinoj obitelji možete pomoći direktno uplatom na račun: 

Marija Barukčić  (OTP Banka)

HR1124070003283524836

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ANAMARIJA I DRAGO NAPUSTILI SHOW

Filip nije oduševljen finalistima: 'Prije ću umrijeti nego dopustiti Karmeli i Tomislavu da pobijede!'

Sredstva možete donirati i na račun za obnovu nakon potresa: 

Donacije financijskih sredstava za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na sljedeći račun: 

HR12 1001 0051 8630 0016 0 

Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja:HR68 5444 - OIB uplatitelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Što se tiče onih izvan Hrvatske, oni sredstva uplaćuju na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mladi Imoćani

Josip i Danijela iz prvog 'Superpara' sada žive u Njemačkoj: U trećoj sezoni navijali su za svog susjeda, a evo što misle o Mariji i Mariju

Play ponuda

Više s weba