Novosti

Marijana Batinić o vježbanju s Edom: 'Trening mi dođe kao ispušni ventil i punjenje baterija, izbacim sve...

RTL-ova voditeljica Marijana Batinić u rujnu je rodila drugo dijete, a kako bi se što prije vratila u formu, ali i vratila energiju, odlučila je trenirati s Edinom Mehmedovićem, trenerom u emisiji 'Život na vagi'

RTL.hr
11.11.2020 19:00
Pročitajte još
FOTO: Marijana Batinić trenira uz Edu iz 'Života na vagi': 'Cilj mi je vratiti energiju nakon porođaja'

S Marijanom smo pričali o treninzima koje odrađuje s Edom ikoje ćemo uskoro gledati na RTLplayju , kakav je Edo trener, a kakva je ona vježbačica te o kandidatima iz 'Života na vagi' .

Naime, Marijana je proteklih godina redovito vježbala, a zbog trudničkih tegoba neko je vrijeme morala prestati. Sad je, kaže, spremna za povratak u teretanu, ali pod budnim okom trenera te nutricionistice Martine Linrić.

Mislila sam da će mi i teže ići, ali kažu da tijelo pamti, a moje očito ima samo djelomičnu amneziju. Deset mjeseci nisam treniralajer sam imala mučnine u trudnoći i fizička mi aktivnost nije padala na pamet, baš sam se loše osjećala. Povratak treningu mi je kao nakon dugog toplog ljeta - noge teške, glava umorna, ali kaže Edo kako je volja pola puta, a volju, nasreću, imam", komentira Marijana za RTL.HR .


'Nadam se da neću razočarati svog gurua Edu'

Trenera Edu zna kroz 'Život na vagi' , ali prije ovoga nikad nije vježbala s njim. Jako sam zadovoljna njegovim pristupom. Trening mi je taman po guštu. Aliovo sve pričam nakon samo nekoliko treninga, pitanje je što ću sutra misliti. Možda me samo poštedio da ne pobjegnem glavom bez obzira", kaže Marijana kroz smijeh.

Otkriva i koji je njezin cilj u svemu ovome. Želim vratiti energiju, prije svega. Neispavana sam, nemam snage, kondicije.... Najvažnije mi je vratiti se u formu, osjećati se opet dobro u svojoj koži. Oslabio mi je i imunitetpa ga planiram ojačati vježbanjem i, naravno, zdravom, balansiranom prehranom, koju mi je sastavila naša Martina, a koju ću rado podijeliti s mamama. Planiram, dakle, osnažiti organizam, što je jako važno nakon porođaja, pogotovo u ovo vrijeme. Ako usput ode i koji zaostali kilogram, vratit ću se i u svoj konfekcijski broj, što je samo dodatni plus. Nadam se da neću razočarati svog gurua Edu. Ne zna on u što se upustio, ja sam ipak veliki kampanjac", kaže u šali.

Pročitajte još
Marijana trenira s Edom!

Vrlo često ljudima za izbjegavanje vježbanja izlike budu: Nemam vremena", Nemam novca"... Je li se i njoj bilo teško motivirati na vježbanje? Motiv mi je to što pobjegnem iz kuće na dva sata. Šalim se, to je samo dodatni bonus. Proširila mi se obitelj i nije baš da imam vremena baviti se sobom. Trening mi dođe kao ispušni ventil i punjenje baterija, izbacim sve negativno i vratim se kući sretna i zadovoljna. Vremena nemam, aliinače kad treniram,produktivnija sam, ranije ustajem, imam više energije kroz dan, manje se umarampa sve stižem. To dobro znaju svi koji treniraju. Poslovnjaci, svjetski uspješni poduzetnici ne mogu zamisliti dan bez treninga, a oni imaju sigurno manje slobodnog vremena od mene", kaže pa dodaje: To je pitanje lifestylea i odluke. Sve drugo su izlike. Teško je početi, ali kad ti trening postane sastavni dio života, otrčiš svako jutro 15 minuta po kvartu ili vježbaš uz televizor i YouTube. Do te faze nisam nikad u potpunosti došla, ali mnoge moje prijateljice jesu i sve stižu. Divim im se. Spomenut ću opet voljujer je to ključan faktor. Gdje ima volje, ima i načina."


'Trudim se hraniti zdravo, kuham pretežno s domaćim namirnicama'

Tako se i sama trudi, radi sve vježbe koje su joj zadane treningom iako ipak postoji nešto što baš i ne voli. Nikako da zavolim trčanje. Natjeram se, izguram nekako zadane kilometre, ali nikako da se između mene i trčanja rodi ljubav. Tko zna, možda Edo uspije zapaliti tu iskru", kaže iskreno.

Ne skriva kako joj je zdrav način života važan, ali iobjašnjava da nije tip osobe koja će odbiti neku slasticu koju voli. Trudim se hraniti zdravo, kuham pretežno s domaćim namirnicama, moji su imali vrt i naviknula sam se na takvu prehranutako da pokušavam nabavljati sve organsko. Veliki sam gurman baš kao i moj muž, volim se i počastitiraznim delicijama, luda sam za slatkišimapa kod mene baš i nema režima prehrane. Dakle, u svemu sam kampanjac", priznaje voditeljica.


'Iza gomile kilograma najčešće se kriju traume, nesretna djetinjstva ili mladosti'

Kako su iza nje četiri sezone 'Života na vagi' , a upoznala je i kandidate pete sezone, Marijana nam je iz svoje perspektive objasnila zašto su se kandidati showa doveli do situacije u kojoj jesu. Zajedničke su im teške životne priče. Iza gomile kilograma najčešće se kriju traume, nesretna djetinjstva ili mladosti, šikaniranje vršnjaka, veliki stres... Nitko se baš nije toliko udebljao iz čistog hedonizma", kaže.

Kako će teći proces povratka energije te kako izgledaju vježbe koje je osmislio trener Edo, a koje su ujedno i iznimno jednostavne za odrađivanje unutar vlastita četiri zida, čitatelji će moći uskoro pratiti na internetskoj stranici www.rtl.hr te na online platformi RTLplay .