PREDJELO - Duboka zemlja
- 4 krompira srednje veličine
- 100 g milerama
- 50 g gauda sira
- 30 g kulena
- 30 g pršuta
- 100 g pancete
- 200 g pistacia
- 50 g čipsa
- prstohvat soli i papra
PREDJELO - PRIPREMA:
Prokuhati 4 krompira na srednjoj vatri 15-20 minuta. Kada se ohlade, polovice izdubiti sa žlicom, potom izmješati mileram, komadiće pršuta i kulena te sir u kompaktnu smjesu s kojom napunimo predhodno izdubljene krompire. Napunjene zapečemo u rolu na 200 stupnjeva. Od pistacia pomoću blendera napravimo kremu koja se sastoji od maslaca, 2 zdenka sira, soli i malo papra. Pancetu na malo ulja ispržimo dokne bude "crispy". Dekorirati s bosiljkom, mrvljenim čipsom i prethodno napravljenom kremom od pistacija te poslužiti.
GLAVNO JELO – Čudnovata krava:
- 300 g domaćih pljukanaca
- 80 g junećeg beefsteaka
- 1 crveni luk
- 30 grama suhih šljiva
- 1,5 dlc crnog vina
- 20 grama parmezana
- juneći temeljac
- par listića bosiljka
- prstohvat soli i papra
- 0,003 konjaka
GLAVNO JELO - PRIPREMA
Zamjesiti pljukance ( sol, 1 dcl ulja, krompir, brašno ) te ih prokuhati u slanoj vodi par minuta, dok ne isplivaju na površinu. Na tavu bugrijati malo ulja i komadić maslaca te popržiti luk isjeckan na kockice, dodati meso izrezano na trakice te ga također malo popržiti te potom zaliti jušnim temeljcem. Nakon koju minutu dodati konjak i crno vino i suhe šljive te 1 -2 žlice pekmeza ovisno o želji slatkoće. Kada se sve izreducira, posoliti, popaprati te dodati prehodno skuhane pljukance. Ostaviti na vatri još koju minutu da se sve sljubi te servirati u dubokom tanjuru sa listićima parmezana i istom svježeg bosiljka.
DESERT – Slavonski redovi :
- 500 g očišćenih višanja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 gustin
- 2 pudinga od vanilije
- 50 g smrvljenih keksi
- 1 slatko vrhnje
- Bobičasto voće po želji
DESERT PRIPREMA:
Prokuhati višnje u malo vode kojoj dodamo šecer, vanilin šećer te gustin koji izmjesano u malo hladne vode. Kada se sve zajedno pretvori u jednu kompaktnu mjesu skinuti s vatre te otaviti sa strane da se ohladi. U drugu posudu staviti pudinge od vanilije i slatko vrhnje te dobro izmiksati. Izmrviti kekse te početi slagati u čašu po nivoima. Na kraku ukradit bobičastim voćem.