Novosti

Mario se potrudio spojiti tradicionalni i moderni jelovnik: Evo njegovih recepata!

Mario je bio prvi ovotjedi domaćin 'Večere za 5 na selu' iz Vukovara.

RTL.hr
23.11.2021 12:00

PREDJELO - Duboka zemlja

Mario Jurković

- 4 krompira srednje veličine

- 100 g milerama

- 50 g gauda sira

- 30 g kulena

- 30 g pršuta

- 100 g pancete

- 200 g pistacia

- 50 g čipsa

- prstohvat soli i papra

PREDJELO - PRIPREMA:

Prokuhati 4 krompira na srednjoj vatri 15-20 minuta. Kada se ohlade, polovice izdubiti sa žlicom, potom izmješati mileram, komadiće pršuta i kulena te sir u kompaktnu smjesu s kojom napunimo predhodno izdubljene krompire. Napunjene zapečemo u rolu na 200 stupnjeva. Od pistacia pomoću blendera napravimo kremu koja se sastoji od maslaca, 2 zdenka sira, soli i malo papra. Pancetu na malo ulja ispržimo dokne bude "crispy". Dekorirati s bosiljkom, mrvljenim čipsom i prethodno napravljenom kremom od pistacija te poslužiti.

GLAVNO JELO – Čudnovata krava:

Mario Jurković

- 300 g domaćih pljukanaca

- 80 g junećeg beefsteaka

- 1 crveni luk

- 30 grama suhih šljiva

- 1,5 dlc crnog vina

- 20 grama parmezana

- juneći temeljac

- par listića bosiljka

- prstohvat soli i papra

- 0,003 konjaka

GLAVNO JELO - PRIPREMA

Zamjesiti pljukance ( sol, 1 dcl ulja, krompir, brašno ) te ih prokuhati u slanoj vodi par minuta, dok ne isplivaju na površinu. Na tavu bugrijati malo ulja i komadić maslaca te popržiti luk isjeckan na kockice, dodati meso izrezano na trakice te ga također malo popržiti te potom zaliti jušnim temeljcem. Nakon koju minutu dodati konjak i crno vino i suhe šljive te 1 -2 žlice pekmeza ovisno o želji slatkoće. Kada se sve izreducira, posoliti, popaprati te dodati prehodno skuhane pljukance. Ostaviti na vatri još koju minutu da se sve sljubi te servirati u dubokom tanjuru sa listićima parmezana i istom svježeg bosiljka.

DESERT – Slavonski redovi :

Mario Jurković

- 500 g očišćenih višanja

- 50 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 1 gustin

- 2 pudinga od vanilije

- 50 g smrvljenih keksi

- 1 slatko vrhnje

- Bobičasto voće po želji

DESERT PRIPREMA:

Prokuhati višnje u malo vode kojoj dodamo šecer, vanilin šećer te gustin koji izmjesano u malo hladne vode. Kada se sve zajedno pretvori u jednu kompaktnu mjesu skinuti s vatre te otaviti sa strane da se ohladi. U drugu posudu staviti pudinge od vanilije i slatko vrhnje te dobro izmiksati. Izmrviti kekse te početi slagati u čašu po nivoima. Na kraku ukradit bobičastim voćem.