Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nedjelja u 20:15

Mark Wahlberg, George Clooney i Ice Cube u ratnoj komediji 'Tri kralja' večeras na RTL2

Oni su dezerteri, buntovnici i lopovi, ali na najbolji mogući način

Image
RTL.hr/ 4.9.2022. u 14:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U kaosu porušenog Iraka trebalo je samo upasti u nezaštićeno skrovište u kojem je pohranjeno zlato i pobjeći glavom bez obzira. Plan je bio jednostavan, trebao je to biti mačji kašalj za profesionalne američke vojnike, no ubrzo se pojavljuju neočekivane probleme.

U potrazi za bogatstvom i osobnim dobitkom četiri američka vojnika namjeravaju ukrasti zlato koje su Iračani otuđili u Kuvajtu i sakrili ga na tajnoj lokaciji negdje u iračkoj pustinjskoj bazi. Nakon što pronađu mapu koja bi ih trebala odvesti do blaga, kreću u akciju koja bi im, uz malo muke, mogla donijeti bogatstvo o kojem su samo mogli maštati. Na putu prema blagostanju, obučeni američki profesionalci susreću lokalno stanovništvo koje, ne obraćajući pozornost na njihove stvarne motive, očajnički traži njihovu pomoć.

https://filmschoolrejects.com/wp-content/uploads/2017/06/Spike-Three-Kings.gif

Jedan od najboljih filmova 1999. jednostavno nije mogao obmanuti u svojoj realizaciji. Uloge tumače George Clooney, najpoželjniji muškarac i glumac današnjice, Mark Wahlberg, koji se vinuo u vrsnog glumaca, i legendarni Spike Jonze, redatelj videospotova (Bjork, Beastie Boys, R. E. M.) te sjajnih filmova poput „Biti John Malkovich". Potpuno drugačijeg pogleda na ratna zbivanja, film prikazuje ratom opustošena područja, podiže politička i moralna pitanja bez imalo patetike i prodike te otkriva katastrofalnu situaciju u zemlji kroz prizmu humora i akcije, ujedno kritizirajući američko uplitanje u sukob i ratni mehanizam koji uvijek nanosi više zla no koristi. „Tri kralja" je istinsko remek-djelo koje se ne smije propustiti.

Image

Tri kralja

igrani film, akcijski
SAD - 1999
Nedjelja, 18. prosinca u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
deset godina unazad

Prisjetili smo se početaka mnogima omiljene emisije! Prepoznajete li Mirjanu Mikulec?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba