Novosti

Mary Berry otkrila tajnu za uspješan domaći kruh!

Poznata televizijska ličnost i fantastična slastičarka savjetuje kako uz samo nekoliko trikova možete ispeći savršeni domaći kruh.

Press
30.05.2018 12:00

Donosimo vam pet zlatnih pravila slavne Mary Berry kojih se trebate držati kako bi napraviti uspješan domaći kruh.

1. Količina tekućine navedene u receptu samo je okvirna, jer sposobnost upijanja brašna može biti različita. Količina tekućine koju brašno može upiti ovisi o temperaturi i vlagi, ali i o vrsti brašna. Prvo dodajte malu količinu tekućine, a zatim, prema potrebi, dodajte još.

2. Tijesto se najbrže diže u toploj prostoriji. S padom temperature u prostoriji proces dizanja tijesta usporava se.

3. Kruh i peciva možete glazirati prije ili nakon pečenja kako bi bili još ukusniji i da bi, ovisno o glazuri , korica postala mekana, sjajna ili prhka. Tako će voća koricu učiniti hrskavijom, mlijeko ili slatko vrhnje učinit će je mekšom, a jaje ili samo žumanjak učinit će koricu sjajnom.

4. Kruh bi nakon pečenja trebao biti dobro uzdignut, čvrst i zlatnosmeđe boje.

5. Ako niste sigurni je li kruh pečen uz ovaj trik lako možete provjeriti. Nagnite kalup i izvadite kruh ili ga podignite s lima za pečenje. Lagano kucnite po njegovu dnu. Zvuk bi trebao biti šupalj, poput zvuka bubnja. Ne zvuči li šuplje, vratite ga u pećnicu i pecite još pet minuta. Zatim ga izvadite i ponovno provjeriti je li pečen.

Slavnu Mary Berry gledajte u kulinarskom showu "Dobar, bolji, najbolji...britanski slastičar"od ponedjeljka do subote na RTL Livingu s početkom u 18:50!