Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Borba s tumorom

Maura Tierney: "hrvatska snaha" u bitci života

Glumica koja u seriji "Hitna služba" igra suprugu Luke Kovača kojeg je utjelovio naš Goran Višnjić prošla je pravu dramu kada se morala suočiti s tumorom dojke

Image
Foto: RTL
Press/ 30.11.2015. u 16:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

- Počela sam glumiti još u osnovnoj školi, u predstavi o Isusu sam igrala anđela. Onda sam željela biti plesačica, ali nisam se počela dovoljno rano baviti time i nisam imala tijelo plesačice. Na fakultetu sam bila u plesnoj sekciji, a kako mi je većina prijatelja bila u dramskoj, odlučila sam se prebaciti k njima – priča glumica Maura Tierney koju naša publika najviše pamti po ulozi Abby Lockhart u „Hitnoj službi“. U toj seriji, koja joj je donijela veliku popularnost, stekla je i široku naklonost hrvatskih gledatelja jer je na neki način bila hrvatska snaha.

Naime, Abby se u seriji udala za dr. Luku Kovača, kojeg je utjelovio naš Goran Višnjić. Seriju „Hitna služba“ snimala je od 1999. do 2008., a za tu ulogu je bila nominirana za Emmy.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Mauraje jednom prilikom otkrila da nikada nije planirala ostanak u Hollywoodu te da se on dogodio spontano.

- Moj tata se bavio politikom i taman je trebao odraditi kampanju za gradonačelnika, a ja sam planira tri mjeseca otići u Hollywood i onda se vratiti kako bi njemu pomogla s kampanjom. No, u kolovozu sam dobila glumački angažman i ostala, ali uvijek sam sebe krivila što se nisam vratila u Boston jer je tata izgubio izbore, a ja sam mislila da sam ja kriva – kaže Maura. 2009. godine dijagnosticiran joj je tumor dojke koji je morala hitno odstraniti i u tom je razdoblju morala odustati od uloge u seriji „Parenthood“.

Mauru u seriji „Hitna služba“ možete gledati od ponedjeljka do petka u 12:30 na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
okeeeeej

Rosamund Pike objasnila kako je najbrutalniju scenu seksa vježbala na lutkici i komadima mesa

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba