Novosti

Mayim Bialik objavila novu knjigu: 'Boying Up'

Neuroznanstvenica i zvijezda serije Teorija velikog praska" smatra kako je vrijeme da promijenimo način na koji govorimo o tijelima dječaka.

Press
07.02.2018 17:29

U ekskluzivnom intervjuu za magazin People glumica Mayim Bialik kazala je kako njezina nova knjiga Boying Up" govori od toga što znači biti muškarac iz znanstvene perspektive pa do toga kako bi trebalo odgajati dječake. Iako njezini sinovi još nisu pročitali knjigu, bili su oduševljeni snimanjem za naslovnicu.

Njezina četvrta knjiga, "Boying Up" nadovezuje sena prethodnu Girling Up" , koju je napisala kako bi "na glas" odgovorila na pitanja koja je imala o svome tijelu i nekim teškim iskustvima odrastanja. Bialik kaže kako svakodnevno mora pronalaziti ravnotežu između znanstvenice i majke.

"To je priča o ravnoteži mog života. To se događa kada potrošite 12 godina kako biste imali doktorat iz neuroznanosti. Puno pišem o tome kako moja objašnjenja o vlastitojdjeci ne bi trebala biti opterećena ne-znanstvenim i ljudskim aspektima."

Bialik u novoj knjizi želi razjasniti neke osjetljive teme i odgovoriti na razne probleme s kojima se dječaci suočavaju, npr. zašto njihov glas mutira, kako se postaviti prema pušenju, kako dobiti mišićnu masu, navesti rodne stereotipe s kojima će se susresti. U knjizi su čak i crteži različitih penisakako bi čitateljima bilo jasno da su različite veličine i oblici posve normalna stvar.

Mayim Bialik gledajte u humorističnoj seriji "Teorija velikog praska" od ponedjeljka do petka u 21:25na RTL2.