Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
''96 sati: Istanbul''

Megahit u čiji uspjeh nije vjerovao ni sam Liam Neeson!

Drugi nastavak megapopularnog trilera ''96 sati'', o umirovljenom agentu CIA-e koji će učiniti sve kako bi spasio otetu kćer, postigao je još veći uspjeh od prvog filma i potvrdio Neesonov status omiljenog akcijskog heroja.

Image
Press/ 29.9.2017. u 13:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Donosimo vam zanimljive činjenice o napetoj trilogiji koje zasigurno niste znali!

1. Glumac Jeff Bridges bio je prvi izbor za ulogu Bryana Millsa, no nakon što je odustao od projekta, ulogu je prihvatio Liam Neeson. Bridges je naknadno pogledao snimlejni film i izjavio kako je Neeson puno bolji izbor za glavnu ulogu.

2. Poznato je kako Liam Neeson, iako je prihvatio ulogu, nije bio posve uvjeren u uspjeh filma. Izjavio je kako je to dobra prilika da nekoliko mjeseci provede u Parizu, gdje je najveći dio filma snimljen, i uči karate.

3. Rade Šerbedžija i ranije je surađivao s protagonistima filma. S Liamom Neesonom pojavio se u filmu ''Batman: Početak'' iz 2005., a Maggie Grace glumila je njegovu suprugu u filmu ''The Fog'' iste godine.

Image
Foto: 20th Century Fox
Image
20th Century Fox

4. Jedna od najfascinantnijih stvari u filmu svakako je broj Millsovih žrtava, kojih se rješava jednog po jednog kako bi bio korak bliže otetoj kćeri. U prvom filmu ubio je 35 ljudi, a u nastavku njih 30.

5. Premda su glavni Neesonovi neprijatelji u filmu članovi albanske mafije, samo je jedan član glumačke ekipe uistinu Albanac.

6. Nakon što je objavljena odluka o snimanju nastavka, Neeson nije bio siguran hoće li se u njemu pojaviti. Kao njegova zamjena pozvan je Mickey Rourke, no Neeson je potvrdio dolazak i očito nije pogriješio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

7. Rad na filmu inspirirao je glumicu Famke Janssen da se uključi u borbu protiv trgovine seksualnim robljem. Lijepu je Famke, koja u svim trima filmovima glumi Millsovu bivšu suprugu, toliko pogodila priča na kojoj se bazira film da je odlučila postati ambasadorica Ureda Ujedinjenih naroda za borbu protiv droge i kriminala.

Image
Foto: Collider
Image
Collider

8. Uloga u filmu ''96 sati'' lansirala je Neesona u svijet akcijskih junaka, no manje je poznato da je u mladosti odbio ulogu koju većina glumaca čeka cijelog života – mogao je biti novi James Bond! ''Bilo je to prije 20-ak godina. Moja zaručnica Natasha Richardson rekla mi je: 'Ako ćeš biti James Bond, nećemo se vjenčati!' I odbio sam, naravno, jer sam se silno želio oženiti njome'', prisjetio se Liam.

Drugi dio popularne trilogije, film ''96 sati: Istanbul'' gledajte u petak u 21:50 na RTL-u.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
svakoga dana u 17:50

Od danas na Kockici: Nova zabavna i poučna animirana serija 'Kockić i prijatelji'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba