Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U NEDJELJU NA RTL 2

Mentalist konačno saznaje tko je Red John!

Nakon pet i pol sezona Patrick Jane sa gledateljima saznaje tko je ubio njegovu ženu i kćer.

Image
Press/ 14.10.2015. u 18:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Red John i CBI-ov savjetnik Patrick Jane neraskidivo su vezani: ovaj hladnokrvni ubojica ubio je njegovu ženu i kćer, i time okrenuo njegov život naopačke. Sve što radi je podredio traženju krivca koji mu je oduzeo najdraže osobe u životu.

Kroz pet sezona, gledatelji mnogo toga saznati o ovom, inače misterioznom liku. Red John je svoj ubojiti pohod započeo 1998. godine, a od tada je ubio preko 70 ljudi uzduž čitave Amerike. Njegove žrtve uglavnom su žene, a ubija ih tako da im se ušulja u domove, budi ih i zatim ih ubija kako bi vidio strah u njihovim očima.

Patrick Jane, kojeg glumi genijalni Simon Baker , mnogo se puta susreće s njegovim „radom“ te iako posjeduje mnogo podataka o njegovim principima pogubljenja, nikako ne može doći do njega i osvetiti svoju obitelj. Istražujući druge, naizgled nepovezane slučajeve ubojstva, kada naiđe na specifičan znak, krvavo lice, Jane zna da je krivac Red John i da je poruka usmjerena upravo njemu. Iako smo krajem treće sezone svjedočili okršaju u trgovačkom centru između Mentalista i osobe za koju je bio uvjeren da je Red John, kasnije se ispostavilo da, iako je to zaista bio ubojica-psihopat, nije bio pravi krivac, već jedan od njegovih oponašatelja.

Janeova šefica,Teresa Lisbon, često mu progleda kroz prste kada se uvali u nevolju, ili prekrši neki zakon, samo zato što zna da sve što radi, radi za dobrobit drugih, ali i kako bi konačno ulovio čovjeka koju mu je zagorčao život. Jednako tako, podršku ima i od agenata Choa, Van Pelt i Rigsbyja.

Da je Red John jednako važan kao i sam Mentalist , dokazuje činjenica da su sve epizode, do trenutka rješavanja enigme tko je zapravo on, dobile koje sadrži crvenu boju ili krv; primjerice; 'Crvena kutija' ili 'Krvavi novac'.

Misterija zvana Red John golicala je maštu brojnih fanova serije – pokrenute su stranice/forumi na kojima se žustro raspravljalo tko bi mogao biti serijski-ubojica uz opširna objašnjenja. Jednako tako popularne su bile ankete, pa čak i kladionice na dan emitiranja razotkrivajuće epizode.

U svakom slučaju, Patrick Jane ovog puta će uistinu uloviti ubojicu i dobiti satisfakciju koju je čekao dugo godina. Više od toga vam nećemo otkriti, stoga budite uz RTL2 u nedjelju 18. listopada u 20 sati i saznajte tko je glavni krivac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVIJEZDE SERIJE 'MIRIŠE NA LJUBAV'

Kemija na setu kakva se rijetko viđa! Šuška se kako su Hande i Kerem ponovno zajedno, evo kako je tekla njihova priča

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba