Novosti

'Merida Hrabra': Sve što niste znali o najboljem animiranom biću!

Merida Hrabra, u originalu Brave, animirani je film Pixar studija i zabavio je mnoge kritičare. Naime, radi se o jednom od rijetkih animiranih filmova koji u prvom planu ne portretiraju ljubavnu priču dvoje idealno-tipski oslikanih junaka, već se fokusira na snažan ženski lik u borbi za vlastitu slobodu i emancipaciju, a mi vam donosimo zanimljivosti o filmu.

Press
23.03.2019 14:40

Odlične kritike

Mnogi su kritičari rekli da je Merida Hrabra istinsko animirano remek-djelo.


"Škotski" uradak

Merida je uz Hrabro srce" Mela Gibsona najškotskiji" uradak koji je napravljen u modernom Hollywoodu.


Brojne nagrade

"Merida Hrabra" osvojila je zlatni kipić jer je najbolji crtić, Zlatni globus te BAFTA-u, isto u kategorijama najfilma godine. Film je ukupno 'zaradio' 43 nominacije i osvojio 19 nagrada.


Zarađuje milijune

Film je u kinima u SAD-u zaradio preko 220 milijuna dolara, a ukupna svjetska zarada na kinoblagajnama 2012. godine je iznosila preko 329 milijuna dolara.


Senzacionalne scene

Prema pisanju kritičara, izvrsna je scena – poezija u pokretu – onda kad Merida odluči sudjelovati u turniru ne bi li sama kontrolirala vlastitu budućnost pa odapinje strijelu koja u slow motionu" leti s kamerom i spektakularno krši drugu, već zabijenu metu.


Duboka i poučna priča

Zanimljivo su prikazani univerzalni odnosi unutar obitelji i između generacija, osobito nastojanje mladih da se osamostale od konvencija i tradicija koje im nameću stariji i dožive jedinstvena, nova iskustva.


Neobična djevojka

"Merida Hrabra" prati herojsko putovanje Meride, vještog strijelca i tvrdoglave kćeri kralja Fergusa i kraljice Elinor.


Sinkronizirano na hrvatski

Hrvatska sinkronizacija predstavlja mladu nadu domaćeg glumišta Juditu Franković koja je posudila glas protagonistici. Judita Franković jedna je od najtraženijih hrvatskih glumica, a imali smo je prilike gledati u filmovima Dalibora Matanića i Gorana Rukavine. Ksenija Pajić oglasila se kao Meridina majka, a tu su i Ljubo Zečević te karizmatična Slavica Knežević specifično ugodnog glasa.


Ne propustite!

Briljantnu avanturističku fantaziju Merida Hrabra", koja je sinkronizirana i na hrvatski, ne propustite pogledati već u 15:50 sati na RTL-u!