Play ponuda
Play ponuda
ZANIMLJIVOSTI

'Merida Hrabra': Sve što niste znali o najboljem animiranom biću!

Merida Hrabra, u originalu Brave, animirani je film Pixar studija i zabavio je mnoge kritičare. Naime, radi se o jednom od rijetkih animiranih filmova koji u prvom planu ne portretiraju ljubavnu priču dvoje idealno-tipski oslikanih junaka, već se fokusira na snažan ženski lik u borbi za vlastitu slobodu i emancipaciju, a mi vam donosimo zanimljivosti o filmu.

Image
Foto: Disney
Press/ 23.3.2019. u 14:40
Play ponuda

Odlične kritike

Mnogi su kritičari rekli da je Merida Hrabra istinsko animirano remek-djelo.

"Škotski" uradak

Merida je uz „Hrabro srce“ Mela Gibsona „najškotskiji“ uradak koji je napravljen u modernom Hollywoodu.

Brojne nagrade

"Merida Hrabra" osvojila je zlatni kipić jer je najbolji crtić, Zlatni globus te BAFTA-u, isto u kategorijama najfilma godine. Film je ukupno 'zaradio' 43 nominacije i osvojio 19 nagrada.

Zarađuje milijune

Film je u kinima u SAD-u zaradio preko 220 milijuna dolara, a ukupna svjetska zarada na kinoblagajnama 2012. godine je iznosila preko 329 milijuna dolara.

Senzacionalne scene

Prema pisanju kritičara, izvrsna je scena – poezija u pokretu – onda kad Merida odluči sudjelovati u turniru ne bi li sama kontrolirala vlastitu budućnost pa odapinje strijelu koja u „slow motionu“ leti s kamerom i spektakularno krši drugu, već zabijenu metu.

Duboka i poučna priča

Zanimljivo su prikazani univerzalni odnosi unutar obitelji i između generacija, osobito nastojanje mladih da se osamostale od konvencija i tradicija koje im nameću stariji i dožive jedinstvena, nova iskustva.

Neobična djevojka

"Merida Hrabra" prati herojsko putovanje Meride, vještog strijelca i tvrdoglave kćeri kralja Fergusa i kraljice Elinor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Sinkronizirano na hrvatski

Hrvatska sinkronizacija predstavlja mladu nadu domaćeg glumišta Juditu Franković koja je posudila glas protagonistici. Judita Franković jedna je od najtraženijih hrvatskih glumica, a imali smo je prilike gledati u filmovima Dalibora Matanića i Gorana Rukavine. Ksenija Pajić oglasila se kao Meridina majka, a tu su i Ljubo Zečević te karizmatična Slavica Knežević specifično ugodnog glasa.

Ne propustite!

Briljantnu avanturističku fantaziju „Merida Hrabra“, koja je sinkronizirana i na hrvatski, ne propustite pogledati već u 15:50 sati na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
zapuštene ljudske vrline

Blue Bloods: što zapravo predstavljaju likovi u seriji?

Play ponuda

Više s weba