Novosti

Michael Douglas i Kathleen Turner u uzbudljivoj pustolovini kroz sjevernu Afriku: 'Dragulj s Nila'

Uživajte u zabavnoj afričkoj pustolovini Kathleen Turner, Michaela Douglasa i Dannyja DeVita

RTL.hr
20.11.2020 17:30

Joan Wilder ( Kathleen Turner ) i Jack Colton ( Michael Douglas ) uživaju najahti nakon pustolovine sa zelenim dijamantom. Joan pokušava napisati novi roman, ali je zapala u spisateljsku krizu. Egipatski vlastodržac Omar ( Spyros Fokas ) tad joj ponudi da napiše njegovu biografijukako bi pobila negativne napise američkih medija.

Jack, s njihovom vječnim 'trećim kotačem' Ralphom ( Danny DeVito ), kreće u novu i još luđu pustolovinu kroz sjevernu Afriku.

Joan pristane i krene sama prema sjevernoj Africi, čime Jack nije nimalo zadovoljan. Tek kada stigne u Egipat, Joan shvati da su sve glasine o državnikovoj okrutnosti zapravoistinite i da je postala njegova zatočenica.

'Dragulj s Nila' nastavak je velikog hita 'Lov na zeleni dijamant' ineki ga kritičari smatraju daleko boljim filmskim ostvarenjem. Zanimljivo je kako su 'Lov na zeleni dijamant' i 'Dragulj s Nila' nastali samo kako bi parirali egzotičnim pustolovnim filmovima Spielberga i Lucasa , ali i da su, za razliku od filmova o Indiani Jonesu, ponudili ravnopravni par glavnih glumaca, što se pokazalo punim pogotkom.