Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Topli tonovi prevladavaju

Mirjana Mikulec otkriva svojih pet savjeta za jesenski ugođaj u domu

Jesen, mnogima omiljeno godišnje doba, vlada već neko vrijeme. Ugodnije temperature i druge čari jeseni mnoge jednostavno tjera da dekoracije i izgled doma prilagode hladnijem dijelu godine. Spadate li među njih, donosimo ideje i savjete kako unijeti dašak jeseni u vlastiti dom.

Image
Foto: Darko Mihalić
Press/ 31.10.2015. u 8:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Promjene atmosfere u interijeru, ne očituju se uvijek u velikim zahvatima i preuređenjima, već su često dovoljni tek sitni detalji kojima ćete unijeti jesenski duh. Jedan od najboljih načina kako to postići jest da uzmete u ruke valjak i boje, pa tako oni aktivniji uvijek mogu jedan zid obojiti u jesensku nijansu poput tople smeđe ili zagasito crvene.

Umjesto žarkih, veselih tonova i detalja idealnih za proljeće i ljeto, sada je vrijeme za one toplije i neutralnije nijanse. Bež, boja kave, čokolade ili pak onih sivkastih nijansi koje su u posljednje vrijeme jako popularne, svakako će vašem domu dati toplinu. Bojite li se da ćete pogriješiti, jednostavno se osvrnite oko sebe - boje koje dominiraju prirodom jednostavno prenesite u svoj dom. Žuta, crvena, smeđa najbolji su primjeri. Imate li svijetao, neutralan prostor, nekoliko dekoracija u ovim bojama bit će sasvim dovoljne. Isto tako, dodavanjem ukrasnih jastuka tamnijih tonova u kombinaciji s pokojim crvenim imat će odličan efekt na cjelokupni dojam prostora. Ne kaže se uzalud da detalji čine stil.

Image
Foto: Željko Rukavina
Image
Željko Rukavina

Odličan, ali često zapostavljen saveznik u promjeni dekora su materijali. Mnogi ih previde i prednost daju bojama ili pak dekoracijama, ali tkanine i materijali u domu igraju itekako važnu ulogu, pa tako svakako birajte one toplije i “teže” materijale kao što je vuna. To će prostoru dati toplinu.

Image
Foto: Željko Rukavina
Image
Željko Rukavina

Na koncu, nemojte zaboraviti sitnice i detalje iz prirode. Nekoliko suhih grana, suho cvijeće iz vašeg vrta ili pak bundeve i jesenski plodovi sasvim sigurno će u dom unijeti željeni efekt.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba