Novosti

HOLIVUDSKA GLUMICA HRVATSKOG PORIJEKLA! Znate li s kojom svjetskom facom je glumila mlada Izabela Vidović?

Holivudsku glumicu hrvatskog porijekla ne propustite gledati u filmu 'Neprijatelj pred vratima' u petak u 21:15 na RTL-u

RTL.hr
16.11.2022 20:00

Izabela Vidović rođena je 27. svibnja 2001. u Chicagu u obitelji hrvatskih doseljenika Marija i Elizabete Vidović. Majka Elizabeta je redateljica, scenaristica, glumica i spisateljica te iako je rođena u njemačkom Kasselu, Izabelini baka i djed su Hrvati iz Bosne i Hercegovine, a Elizabeta je odrasla je u Busovači, nedaleko Zenice. Otac Mario je također Hrvat iz BiH.

Izabela je već kao sedmogodišnjakinja glumila u kazališnim predstavama o Mary Poppins, Camp Rock i Annie. Godine 2011. prešla je na snimanje televizijskih i filmskih projekata. Tako je glumila i u nekoliko epizoda televizijske serije 'Fosterovi'.

Nakon nekoliko manjih uloga u serijama Izabela je prvu veliku ulogu imala sa samo 12 godina u filmu 'Neprijatelj pred vratima' u kojem je glumila kćer Jasona Stathama . Taj odličan akcijski triler možete gledati u petak u 21:15 na RTL-u.

U prošlogodišnjem intervjuu za Večernji list, Izabela je ispričala:

"Uvijek je pomalo neobično biti u društvu vrlo poznatih ljudi. Mislim da mi je to što sam bila tako mlada bila prednost, jednostavno nisam prihvatila takvo okruženje kao teret i nije mi predstavljalo dodatno opterećenje. To sam doživjela kao avanturu, radila sam na nečemu što sam voljela, s ljudima koje sam ponekad gledala na TV-u! Ponekad se poželim vratiti tom jednostavnom načinu razmišljanja i pogledu na život."

Četiri godine kasnije Izabela je glumila i u filmu 'Čudo', koji ste također mogli gledati na RTL-u, tada su joj kolege bili Owen Wilson i Julia Roberts . Slavna oskarovka toliko se sprijateljila s Izabelom, da je nju i majku Elizabetu pozvala u svoj dom, gdje su uz roštilj razgovarale o glumi.

Mladu Izabelu Vidović i akcijski triler 'Neprijatelj pred vratima' ne propustite gledati u petak u 21:15 na RTL-u.