Novosti

Moamer Kasumović: Nasmijati čovjeka najteži je posao

Moamer Kasumović rođen je prije 37 godina u Bijelom Polju, u Crnoj Gori, ali cijeli svoj profesionalni život veže za Sarajevo. Ovaj, u cijeloj regiji i te kako dobro znan glumac, od danas zabavlja gledatelje RTL-a, i to u seriji Dragi susjedi".

Press
21.04.2018 11:00

U sitcomu, koji prati događanja u jednoj zgradi, Moamer igra Tomu Zovku, oca dvoje djece i supruga, koji je školski primjer uzornosti. No...

Vaš lik je uzoran suprug, otac, obiteljski čovjek, ali ipak ima i lagane ispade. Kako biste opisali lik Tome Zovke?

Tomo je baš to - uzoran otac, suprug, kršćanin, ali uvijek je bitno kod takvih likova da imaju male izlete, što ih čini komičnima.

U seriji imate suprugu i dvoje djece. Kako se Tomo nosi s pubertetlijama"?

Momci kao glumci su fenomenalni, svaka čast na odabiru. A Tomo se nosi kako se nosi, gura nekako. Vraća se u prošlost, u svoju tinejdžersku fazu. Ali klinci su nekako danas pametniji, što je zapravo uvršteno u scenarij, pa dolazi do smiješnih situacija.

Je li vam ovo prvi put da glumite s Natašom Dangubić?

Da! I kliknuli smo odmah. Na snimanju pilota je već bilo Jesi ti moj muž?, Jesi ti moja žena?" Divna je glumica, spremna na kompromis, prihvaća ideje. Samo pohvale mogu reći o njoj.

Moamer Kasumović, Nataša Dangubić

Hrvatskoj publici ste dobro poznat glumac. Od vas se očekuje duhovit pristup. Je li se teško nositi s teretom da uvijek budete zabavni?

Pa zapravo i je. To je najteže. Komedija je najteži žanr za glumca, koliko god se čini jednostavnim. Nasmijati čovjeka je najteži posao. Tako da mi je drago da dobro plivam u tom žanru.

Pripremate i samostalan projekt?

Riječ je o igranom filmu koji pripremam s kolegom iz Italije i već smo četiri-pet godina u tim pripremama. Sad smo dobili sredstva pa bi uskoro trebali početi konkretno raditi.

Kakve su vaše dogodovštine sa susjedima?

Trudim se biti drag. Čistim kad je snijeg, pokušavam zbilja biti dobar susjed. Čak i sama tema o susjedima je super za seriju jer ljudi vole gledati nešto u čemu se prepoznaju, a u ovome će se definitivno prepoznati. Pa svi imaju susjede, više ili manje drage.

Dragi susjedi

Je li vas vaši susjedi zovu Moamer ili?

Komšija

"Drage susjede" ne propustite večeras u 22 sata odmah nakon "Zvjezdica"!