Novosti

Mojmira Pastorčić o ekipi RTL Direkta: 'Apsolutno smo bliski. Znaš koliku dioptriju ima nečije dijete i...

Mojmira Pastorčić, urednica i voditeljica RTL Direkta te iskusna novinarka, u videointervjuu za RTL.hr otkrila je neke detalje o sebi koje njezini gledatelji dosad nisu imali prilike saznati.

RTL.hr - Ena Atlija
02.02.2022 20:00
Pročitajte još
Mojmira Pastorčić preuzima RTL Direkt: '2022. je godina tigra. To je snaga, hrabrost, odlučnost,...

Šarmantna i profesionalna Mojmira Pastorčić ispričala nam je kako provodi slobodno vrijeme, koliko je blizak tim RTL Direkta , ali i koji je njezin ritual prije emisije!

"Mislim da je tajna RTL Direkta to što svi sudjeluju;i najmlađa novinarka Darinka, koja vidi negdje neku zanimljivu vijest, i producentica Antonija koja ima neko poznanstvo, negdje od nekog može nabaviti... Mi smo mali tim u kojem svi sudjeluju i svi zapravo osjećaju tu emisiju kao svoju. U tom slučaju svi pristupaju s entuzijazmom i voljom i mislim da je zato Direkt uspješan", komentirala je Mojmira.

Naime, RTL Direkt je nominiran za Večernjakovu ružu i Zlatni Studio , a Mojmira Pastorčić još jednom za TV voditeljicu godine Zlatnog Studija. U voditeljsku fotelju sjela je prije gotovo dvije godine, a uskoro će potpuno preuzeti RTL Direkt, ili kako ga naziva, RTL Direkt 2.0. A da je urednički i voditeljski posao jednog takvog projekta izrazito stresan, ne skriva.

Pročitajte još
RTL-ova lica i projekti u drugom krugu Zlatnog Studija!

"Normalno da je stresno jer sve što radiš mora biti apsolutno bez greške, ako netko u brzini pogriješi č ili ć ili nešto drugo... Svi će samo tu grešku zapamtiti i onda si ti glupan koji ništa ne zna", objašnjava Mojmira.

No, i u takvim trenucima ekipa RTL Direkta uzajamna si je podrška.

"Dosta smo bliski međusobno zato što stvarno jako puno provodimo skupa. Znači, po 11 sati smo zajedno, to znači da skupa i piješ kavu i jedeš ručak, jadaš se... Znaš kolikunekome dijete ima dioptriju i koje mu pas ima bolesti... Znači, apsolutno smo bliski", objašnjava.

Ipak, nakon što provedu većinu dana zajedno, Mojmira je ta koja sama izlazi pred kamere. A kako bi bila spremna i opuštena, ima i svoj mali ritual.

"Trudim se uvijek prije emisije popiti čaj jer imam problema s promuklim glasom i uvijek ga popijem, međutim u zadnje vrijeme često nemam čaj i onda ga kradem tamo iz ladice u Prognozi", kaže Mojmira pa kroz smijeh dodaje: "Nisam nikad to priznala Damjani Ćurkov , ali ako ovo gleda onda će možda shvatiti gdje je taj planinski čaj nestao."

Pročitajte još
Potraga, RTL Direkt i Danka Derifaj nominirani za Večernjakovu ružu!

No, to nije jedina anegdota koju je ispričala pred kamerama izvan svog studija. Naime, otkrila je i kako je izgledalo njezino prvo snimanje u karijeri:

"Ne sjećam se prvog intervjua, ali sjećam se svog prvog snimanja na koje sam ikad išla. Imala sam valjda 22 godine. Došla sam sa snimateljem, on je namjestio kameru i sve. I on govori 'Idemo!', a ja sam, umjesto da stanem kraj kamere, sjela kraj sugovornika!"

A što je još otkrila u videointervjuu za RTL.hr, pogledajte u nastavku!

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.