Novosti

Možete li vjerovati da su prošle 43 godine otkako je Steven Spielberg snimio ovaj kultni horor?!

Originalno je snimanje trebalo trajati 55 dana, no kad su počeli problemi s mehaničkim morskim psom, bilo je jasno da će se odužiti...

RTL.hr
24.08.2019 16:01

,Ralje' su se prvotno pojavile kao roman kojije 1974. godine napisao Peter Benchley. Predviđeni budžet je bio između 3 i pol i 4 milijuna dolara. No i prije početka su se pojavili problemijer nekolicina stanovnika Martha's Vinyarda , gdje se trebalo snimati, nije bila oduševljena idejom da se njihov mir uznemirava snimanjem 'nekog filma'.

Ralje

Ako ste se ikad zapitali je li morski pas stvaran, sad ćemo vam dati odgovor. Naime, riječ je mehaničkoj psini koja je otežala snimanje. Originalno je snimanje trebalo trajati 55 dana, no kad su počeli problemi s mehaničkim morskim psom, bilo je jasno da će se odužiti. Spielberg je smatrao da je gotov s filmskom karijerom, pogotovo kad bi pogledao koliko su već oduljili snimanjete koliko su povećali troškove, a još nisu imali ni odgovarajuće snimke psine.

Ralje

Unatoč svim nedaćama koje su pratile film, on je postigao ogroman uspjeh. Pobio je sve rekorde gledanosti i zaradio je više od 470 milijuna dolara. Strona najgledanijeg komercijalnog filma skinut je tek 1977. godine kad su izašli 'Ratovi zvijezda'. Još jedna zanimljivost za kraj.Za filmsku glazbu pobrinuo se skladatelj John Williams i 1976. za nju dobio Oscara.