Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOĆAS NA RTL-u

Možete li vjerovati da su prošle 43 godine otkako je Steven Spielberg snimio ovaj kultni horor?!

Originalno je snimanje trebalo trajati 55 dana, no kad su počeli problemi s mehaničkim morskim psom, bilo je jasno da će se odužiti...

Image
Foto: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
RTL.HR/ 24.8.2019. u 16:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

,Ralje' su se prvotno pojavile kao roman koji je 1974. godine napisao Peter Benchley. Predviđeni budžet je bio između 3 i pol  i 4 milijuna dolara. No i prije početka su se pojavili problemi jer nekolicina stanovnika Martha's Vinyarda, gdje se trebalo snimati, nije bila oduševljena idejom da se njihov mir uznemirava snimanjem 'nekog filma'.

Ako ste se ikad zapitali je li morski pas stvaran, sad ćemo vam dati odgovor. Naime, riječ je mehaničkoj psini koja je otežala snimanje.

Image
Foto: ScreenPrism
Image
ScreenPrism

Originalno je snimanje trebalo trajati 55 dana, no kad su počeli problemi s mehaničkim morskim psom, bilo je jasno da će se odužiti. Spielberg je smatrao da je gotov s filmskom karijerom, pogotovo kad bi pogledao koliko su već oduljili snimanje te koliko su povećali troškove, a još nisu imali ni odgovarajuće snimke psine.

Unatoč svim nedaćama koje su pratile film, on je postigao ogroman uspjeh. Pobio je sve rekorde gledanosti i zaradio je više od 470 milijuna dolara. S trona najgledanijeg komercijalnog filma skinut je tek 1977. godine kad su izašli 'Ratovi zvijezda'.

Image
Foto: whatculture.com
Image
whatculture.com

Još jedna zanimljivost za kraj. Za filmsku glazbu pobrinuo se skladatelj John Williams i 1976. za nju dobio Oscara.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba