Novosti

Mračna strana Sile čeka na prvi znak sumnje i slabosti

Najbolji od sva tri prequela i definitivno najbolje prihvaćen od strane struke i publike, Osveta Sitha" dovodi nas do ključnog trenutka kada Anakin Skaywalker u trenutku sumnje prihvaća tamnu stranu Sile i postaje Darth Wader, kakvog poznajemo iz kultnih dijelova trilogije iz 80-e.

Press
24.11.2017 20:06

Tri godine nakon invazije na Geonosis , kojuje predvodio grof Dooku (Christopher Lee), galaktika je u ratu. Zavrijeme bitke iznad planeta Coruscant, jedi vitezovi Obi Wan Kenobi(Ewan McGregor) i Anakin Skywalker (Hayden Christensen) u misiji suspašavanja kancelara Palpatinea (Ian McDiarmid) od ruku vođeseparatista generala Grievousa (Matthew Wood). Nakon što se uspijeprobiti na generalov brod, Anakin svlada Dookua te ga, na zapovjedPalpatinea, ubija. Griveous bježi te se spusti na Corusant, nakojem se nalazi Anakinova supruga Padmé Amidala(Natalie Portman), koja Anakinu otkriva da je trudna. Iako isprvauzbuđen, Anakin ima viziju da Padmé umire pri porodu. Kasnije,Palpatine imenuje Anakina Vijeću kao njegovogpredstavnika, noVijeće odbije dati Anakinu titulu jedi učitelja te mu naredi dašpijunira Palpatina, nakon čega Anakin izgubi vjeru u jedired.

Najbolji od sva tri prequela i definitivno najbolje prihvaćenod strane struke i publike, Osveta Sitha" dovodinas do ključnog trenutka kada Anakin Skaywalker u trenutku sumnjeprihvaća tamnu stranu Sile i postaje DarthWader,kakvogpoznajemo iz kultnih dijelova trilogije iz80-e. Transformacija pozitivnog lika Anakina Skaywalkera unegativca Dartha Vadera, njegova nesigurnost i dvojbe te odnos sObi-Wan Kenonbijem, prijateljem i učiteljem, koji se razvija krozsva tri prequela, vodi nas k velikom finalu i borbi na kraju filma,trenutku koji je možda inajupečatljivijidio čitavetrilogije, te svakako najemotivniji, duelu koji nam objašnjava kakoje Anakin postao toliko unakažen i kako je postao Darth Vader. No,osim toga, tu je i pamtljiv dvoboj Yode i senatora Palpatinea, sveu kontekstu pretvaranjajednomdemokratske Galaktičke republiku ,u carskudiktaturu, imperij protiv kojeg će se u sljedećimepizodama pobunjenici boriti. Naposljetku, zadnja scena, kada DarthVader gleda u Zvijezdu smrti i progovara glasom Jamesa EarlaJonesa, impresivni jezavršetaktrilogije te nas nanajbolji način priprema za novi nastavak Nova nada".

Vrhunski film "Ratovi zvijezda III: Osveta Sitha"pogledajte večeras u 22:15 na RTL-u!