Novosti

Na RTL Livingu gledajte zabavni kulinarski show 'Chef's Line'

Po dvije epizode kulinarskog showa 'Chef's Line' gledajte od ponedjeljka do petka u 16:30 na kanalu RTL Living

RTL.hr
03.08.2021 15:00

Za razliku od ostalih kulinarskih natjecateljskih emisija, koje spravljanje ukusnih jela stavljaju u drugi plan usredotočujući se na dramu kroz koju prolaze natjecatelji, komične trenutke ili one potpune panike u kojima se obično nađu oni koji nemaju pojma, 'Chef's Line' se temelji na znanju sudaca i natjecatelja, koji imaju točnu predodžbu što pripremaju jer su to jela, ili iz njihovih podneblja uz koja su odrasli, ili su ih možda otkrili i zavoljeli te naučili majstorski spremati s puno ljubavi. Amateri se kroz natjecanje probijaju prema chef's lineu, tj. po rangiranom redu suprotstavljaju se kulinarskim majstorima. Prvo se natječu s kulinarskim pomoćnikom, odnosno šegrtom, zatim s tzv. station chefom, zaduženim za dio restorana, nakon toga sa zamjenikom šefa kuhinje te na kraju s glavnim kuharom.

Chef's Line


Amateri protiv profesionalaca – tko li će biti bolji?

Ovaj znalački show podijeljen je na pet poglavlja koja su posvećena vijetnamskoj, afričkoj, turskoj, talijanskoj, kineskoj i grčkoj kuhinji, a kuhari amateri natječu se protiv profesionalog tima sastavljenog od članova najboljih australskih restorana, specijaliziranih za određenu vrstu kuhinje, da bi se u posljednjem krugu najuspješniji član amaterskog tima suočio sa šefom ili vlasnikom odabranog restorana. Ne znajući koja su jela spravljena od ruku amaterskih ili profesionalnih kuhara, ocjenjuje ih troje sudaca - kuhari Dan Hong i Mark Olive te spisateljica o hrani Melissa Leong. Ona i Dan Hong Australci su azijskog podrijetla dok je Mark Olive autohtoni Australac, pa jela koja dolaze na njihovo ocijenjivanje moraju doista biti iznimnog okusa kako bi prošla dalje. Pritom nije dovoljno da ispune samo općenita kulinarska mjerila, već trebaju biti i za nijansu bolja od toga jer suci su vrhunski znalci svojeg kulinarskog područja. No nisu samo suci multikulturalnog porijekla, to su i natjecatelji vični spravljanju svojih domaćih jela, bili oni amateri ili profesionalci, pa često nijanse odlučuju pobjednika dok se moderni i tradicionalni načini jela isprepliću.