Play ponuda
Play ponuda
NOVE EPIZODE OMILJENE SERIJE

Carstvo zavijeno u crno: Hurem zauvijek napušta Topkapi palaču!

Iako je htjela sve zataškati, Hurem pred sultanom i djecom nije mogla sakriti da je teško bolesna.

Image

Sulejman Veličanstveni

Foto: RTL
RTL/ 7.9.2014. u 10:31
Play ponuda

Sljedeći tjedan će Osmansko Carstvo u seriji "Sulejman Veličanstveni" biti zavijeno u crno. Sultanija Hurem će podleći iznenadnoj bolesti za koju niti najbolji svjetski doktori nisu mogli naći lijeka!

Iako je htjela sve zataškati, Hurem pred sultanom i djecom nije mogla sakriti da je teško bolesna. Bez obzira što se njegova supruga nikada nije olako predavala neprijateljima i bolestima, Sulejman je činio sve da Hurem ozdravi jer pored sebe još neko vrijeme treba čvrstu ruku, pogotovo kada se za titulu nasljednika Osmanskog Carstva bore njihova jedina preživjela dva sina. Sulejman je na dvore pozvao najbolje liječnike iz cijelog svijeta, no niti jedan se nikada nije susreo s bolešću kojom se Hurem zarazila.

Kako je vremena bilo sve manje, a bolovi su postajali sve jači, Hurem je posljednje trenutke svog života provela u traženju oprosta – otputovala je u Bursu do sultanije Mahidevran, na Ibrahimovom grobu molila se za dušu nekadašnjeg velikog vezira, gospu Gulfem je zamolila da se brine o haremu, a sinove i kćer da ne zadaju bol ocu svojim nepromišljenim potezima i svađama. Nakon svečanog domjenka, koji je njoj u čast priredio Sulejman, sultanija je podlegla bolovima. Hurem je najprije izgubila svijest, i to u hodniku Topkapi palače, u kojem je prvi put susrela Sulejamana, a preminula mu je na rukama.

Život u sultanovoj palači kao da je stao nakon Huremine smrti. Tuga se uvukla u cijeli dvor, a posebno u Sulejmana i Hureminu djecu. Kako su se dvorani oprostili od najveće sultanije Osmanskog Carstva, gledatelji će moći doznati u novim epizodama serije "Sulejman Veličanstveni" od ponedjeljka 8. do petka 12. rujna u 16:50 sati samo na RTL Televiziji!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrijeme istječe

Dođite svi na audiciju za Big Brother u Splitu!

Play ponuda

Više s weba