Novosti

David Skoko novi mentor 'Jezikove juhe'!

Nakon dvije godine pauziranja s malih ekrana, ove jeseni na RTL se vraća jedan on najzanimljivijih reality formata 'Jezikova juha', i to u novom ruhu zajedno s novim gastro savjetnikom.

RTL
22.08.2014 12:17

Četvrta sezona RTL-ovog kulinarskog reality showa Jezikova juha" kuca na vrata! Ove će jeseni vrhunski chef najpopularnijeg hrvatskog restorana Batelina" u Puli, zajedno s Ivanom Zidarom, pomagati posrnulim vlasnicima restorana diljem Hrvatske i probuditi ih iz uspavanosti i manjka kreativnosti u pripremi hrane, ali i ostalih stvari koje restoran čine uspješnim – od osoblja do promocije!

Nakon dvije godine pauziranja s malih ekrana, ove jeseni na RTL se vraća jedan on najzanimljivijih reality formata Jezikova juha", i to u novom ruhu zajedno s novim gastro savjetnikom. David Skoko, chef najboljeg restorana u Hrvatskoj za 2014. godinu, konobe Batelinu" pored Pule, pomagat će ugostiteljima u nevolji koji nikako da se othrvaju, za njih itekako gorućim problemima poput praznih stolova, loše kemije među zaposlenicima ili nezanimljivih jelovnika koji nikoga ne privlače.

Osim što je proglašen najboljim restoranom, konoba njegove ribarske obitelji posljednjih godina postala je popularna zbog maštovitog jelovnika na kojem poslužuju dnevno svježi, lokalni ulov pripremljen na originalan način. Batelinom" je bio oduševljen i renomirani chef Anthony Bourdain koji je, u sklopu snimanja Emmyjem nagrađene putopisno-kulinarske emisije No Reservations", prošle godine gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio posvetio čak 11 minuta u emisiji diveći se njihovim delicijama.

Ivan Zidar i David Skoko

Novi mentor David je sve samo ne tipičan kuhar jer svojim gostima, koji svoj stol moraju rezervirati i nekoliko dana unaprijed, poslužuje maštovita jela i od manje poznatih vrsta ribe i morskih plodova koji su kvalitetom jednako dobri kao i tuna, losos, dagnje ili kamenice, i to prema davno zaboravljenim receptima. Davidova ljubav prema hrani traje cijelog života. Svoje prvo jelo, tjesteninu carbonaru, pripremio je već sa sedam godina, ali na malo drugačiji način, a moto njegove kuhinje je koristi samo lokalne namirnice.

U ovom nesvakidašnjem izazovu gurmanu, motoristu, kamperu i globtroteru Davidu će od velike koristi biti i njegov dugogodišnji najbolji prijatelj, Ivan Zidar, koji je prije tri godine ostavio posao video produkcije, grafičkog dizajna i fotografije i počeo zarađivati kao freelancer kuhajući za druge. Ivan, koji je još sa 17 godina radio u Italiji kao pomoćni kuhar u trattoriji, u lipnju se ove godine vratio iz Lyona gdje je završio kulinarski institut Paula Bocusea i savladao tajne francuske kuhinje u kojoj se kao delicije poslužuju upravo što jednostavnija, domaća jela.

Tim Jezikove juhe" je spreman, a jesu li gledatelji? Odgovor na to pitanje doznat ćemo već ove jeseni, u novoj sezoni kulinarskog reality showa na RTL Televiziji!