Novosti

Dokumentarac 'Steve Jobs: Hipi milijarder' otkriva tajnu odgrizene jabuke i zajedljivog karaktera...

O osnivaču tvrtke Apple pričaju njegovi kolege i suradnici, otkrivaju kojim metodama je zaposlenike poticao da budu produktivniji i zašto je suosnivača svoje tvrtke natjerao u plač

Press
28.08.2015 10:02

Od smrti Stevea Jobsa prošle su četiri godine, ali njegovo ime i dalje u tehnološkom i informatičkom svijetu ima ogromno značenje, a vjerojatno će tako biti i dugi niz godina. Priču o životu osnivača tvrtke Apple kojeg je javnost doživljavala kao vizionara i genijalca bez presedana, donosi BBC-jev dokumentarac "Steve Jobs: Hipi milijarder", koji je na programu RTL-a u subotu u 13:45 sati.

U dokumentarcu su o Jobsu pričali njegovi suradnici i kolege, a prije svega suosnivač tvrtke Apple Steven Wozniak . Dok je Wozniak među svojim zaposlenicima slovio za vrhunskog programera, Jobs je bio poznat po vještini prezentacije i dobrim odnosima s javnošću, a njegove metode kojima je radnike poticao da budu produktivniji bile su i više nego učinkovite. Jer - kada ga se ne bi poslušalo, vijest o otkazu su zaposlenici dobivali u liftu.

steve jobs apple youtube

Iako je firma poslovala s profitom, nije sve bilo med i mlijeko, a ponajviše odnos između suvlasnika. Tako je Wozniak jednom prilikom završio u suzama jer ga je Jobs natjerao da napiše kod za Atari igricu, a onda sav novac spremio na svoj račun.

U moru zanimljivih detalja o Steveu Jobsu, njegovom odrastanju i životnim navikama, bit će ispričana i priča o tome kako je mala tvrtka, nastala u garaži u predgrađu, postala gigantska informatička firma te kako je Jobs odlučio da će ju nazvati po voću.