Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Jedva čekamo

Genijalni dr. House vraća se na male ekrane, i to u novim nastavcima „Crne Guje“

Hugh Laurie ulogom ciničnog liječnika stekao je svjetsku slavu, ali njegovi glumački počeci vežu se za Veliku Britaniju u 80-im godinama prošlog stoljeća i vezani su za kultnu BBC-jevu humorističnu seriju

Image
rtl.hr/ 24.8.2015. u 10:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zajedljivog, ciničnog, genijalnog, ali prije svega bezobrazno simpatičnog liječnika Georgea Housea gledamo od ponedjeljka do četvrtka u večernjim satima na programu RTL-a. Glumcu Hughu Laurieju upravo je ta uloga donijela najveću slavu i teško će se ikad riješiti reputacije mizantropa koju je stekao ulogom u seriji „Dr. House“. Iako se zadnjih godina Laurie više posvetio glazbenoj karijeri nego glumačkoj te je tako u sklopu turneje prošlog ljeta boravio i Zagrebu, čini se da bi britkog 56-godišnjaka uskoro opet mogli gledati na malim ekranima, i to u novim nastavcima kultne britanske serije „Crna Guja“.

BBC-jeva humoristična serija prati život Edmunda Crne Guje i imala je četiri sezone, a svaka je bila smještena u drugo vremensko razdoblje. Glavnu ulogu igrao je popularni komičar Rowan Atkinson, dok je Hugh Laurie, poput većine ostalih glumaca koji su prodefilirali tom serijom, imao više različitih uloga. Povratak „Crne Guje“ na male ekrane najavio je glumac Sir Tony Robinson.

Image
Foto:
Image

"Crna Guja"

- Razgovarao sam s cijelom glumačkom postavom i svi se slažu da bi seriju trebalo oživjeti. Jedini problem je Hugh, koji je u međuvremenu postao velika zvijezda. Ili barem on to tako misli – našalio se Robinson.

Nije Robinson daleko od istine. Laurie je, naime, od 80-ih i 90-ih godina, kada se „Crna Guja“ snimala, poprilično napredovao pa je tako za pojavljivanje u jednoj epizodi „Dr. Housea“ dobivao 409 tisuća dolara. Budžet „Crne Guje“ trebao bi biti zaista impozantan ako žele staru ekipu na okupu.

Ne propustite seriju „Dr.House“ od ponedjeljka do četvrtka u 22:45 sati na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Zgodna žena', petak, 19. listopada u 22:20 sati na RTL-u

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba