Novosti

'Kako sam upoznao vašu majku'- serija čiji je kraj šokirao gledatelje

Jedna od najpoznatijih humorističnih serija današnjice prestala je sa snimanjem 2014. godine, nakon devet sezona u kojima je napokon otkriveno tko je ta slavna Majka

Press
31.08.2015 14:15

Jedna od najgledanijih humorističnih serija zadnjih godina je Kako sam upoznao vašu majku" , koja se prikazuje od ponedjeljka do petka u 22.55 sati na RTL2 . U devet sezona bila je 28 puta nominirana zaEmmy, kojih je osvojila devet.

Radnja počinje u budućnosti, točnije 2030. godine, kada Ted, kojeg igra Josh Radnor , svojoj djeci krene prepričavati priču o tome kako je upoznao njihovu majku. Upravo oko tog pitanja, po kojem je serija dobila ime, se vrti cijeli zaplet, a gledatelji su tek na kraju osme sezone saznali tko je u biti majka. Riječ je o Tracy, djevojci koju Ted upoznaje na kolodvoru i oko njihove priče se vrti radnja devete sezone.

No kraj serije nije naišao na odobravanje obožavatelja koji su producente napali da su previše zakomplicirali radnju i ni po čemu nisu dali naslutiti u ranijim sezonama da majka nije neki od ženskih likova koje gledamo od starta. Ipak, iako je majka banula odjednom, najvažnija žena u Tedovu životu ostala je Robin.

Kako sam upoznao vašu majku

Sve scene u kojima Lyndsy Fonseca i David Henrie glume Tedovu djecu snimljene su već u prvoj sezoni kako djeca ne bi narasla, što bi poremetilo kronološki slijed serije. Iako su svi očekivali da će njihova majka biti Robin, koju igra Cobie Smulders , to se nije dogodilo. Ted i Robin su tijekom serije imali stalno toplo-hladni odnos, dok su supružnici Marshall i Lily imali drugačijih problema. Glumac Jason Segel , koji igra Marshalla, je pušač zbog čega je Alyson Hannigan , koja igra Lily, često odbijala snimati scene poljupca.

Glumci koji su igrali glavne junake dobili su pozamašne svote po epizodi, ali najplaćeniji nije bio Josh Radnor (Ted) iako je bio glavni lik. On i ostatak ekipe dobivali su 120 tisuća dolara po epizodi dok je glumac Neil Patrick Harris , koji igra Barneya, dobivao 210 tisuća dolara po epizodi. Zanimljiv je podatak da je Barney u devet sezona serije bio samo 12 puta odjeven u nešto što nije odijelo.