Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JEZIKOVA JUHA

'Korak do savršenstva u 'Staroj vuri' je iza sedam brda!'

U večerašnjoj epizodi 'Jezikove juhe“ David Skoko odlazi u Samobor u posjet restoranu 'Pri staroj vuri' čiji tradicionalni jelovnik i interijer trebaju popriličnu preobrazbu. Što će učiniti pogledajte u 21 sat na RTL Televiziji!

Image
Foto: RTL
RTL/ 1.10.2014. u 10:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Restoran „Pri staroj vuri“ ima bogatu povijest, no čini se kao da je tamo i ostao. Vlasnik Neven, koji za sebe kaže da je „korak do savršenstva“, nada se da će mu David i Ivan pomoći u rješavanju problema koje vidi u glavnoj kuharici, no nije svjestan da se i sam treba potruditi i unijeti promjene te pomoći osoblju.

Iako je David pohvalio čistoću i urednost poznatog samoborskog restorana, već je kod prvog posjeta shvatio da bi se mnogo toga trebalo promijeniti kako bi restoran privukao goste i radnim danima, a ne samo vikendom.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sama ponuda je solidna, hrana dobro pripremljena, no prezentacija jela i samog restorana općenito je „koma živa“, kako kaže David. Poznati kuhar pohvalio je način pripreme dimljene pastrve, domaće zapečene štrukle, no ne i odrezak koji nosi gazdino ime.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Naime, taj „mamut  od dobrog komada lungića“ koji je kuharica Branka lijepo ispekla, ali i uništila umakom od vrhnja i začinima, začudio ga je jer se od pripremljene porcije može najesti više od jednog čovjeka. Još je gore prošla provjera kuhinje - ploča za kuhanje i friteza uprljane su „nevjerojatnom količinom masnoće“ i izgledaju kao da se mjesecima nisu oprale, a „mrcinama“ od lonaca i tava (za koje je Neven emotivno vezan) odavno je istekao rok trajanja i, kako David kaže, „vrijeme je da im se digne spomenik“. „Zagorena jela nisu vlasnikova krivnja, ali neadekvatni uvjeti za kuhanje jesu“, ukorio je David vlasnika.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Savršenstvo o kojem si pričao je iza sedam brda, zato jer fali inicijative – svima! Vidim vas kao mali orkestar, a ti si dirigent, no ne možeš samo mahati…", započeo je David svoje obrazloženje, dodajući da restoranu nedostaje vođa.

Osim toga, jelovnik restorana je star i nezanimljiv, Neven nerijetko dopušta osoblju da sami odlučuju o pripremi jela, pa čak i o nabavci namirnica, te svoj nos gura čak i kada je uređenje restorana u pitanju (zidove glavne sale krase vlasniku dragih 30-tak satova, a radi samo jedan od njih!). Kako bi restoran doveo u red, David će i vlasniku i osoblju ukazati na svaki problem, pokazati kako se pripremaju tradicionalna jela na malo moderniji način s namirnicama iz njihovog okoliša (pastrva i lisičarke), te osvježiti jelovnik.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Hoće li vlasnik Neven prihvatiti istinu ili će nastaviti po svojem? Ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog reality showa „Jezikova juha“večeras u 21h na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Super 8', utorak, 7. lipnja u 22:50 sati na RTL-u

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba