Novosti

Kroz posao sam naučila razne stvari, a najviše se volim prijateljicama hvaliti znanjem o automobilima

Voditeljica emisije 'Sve u šest' na godišnjem odmoru je uživala sa svojom djecom te nam otkriva kakva je Paola u ulozi starije seke, plaši li se Ivano mora te zašto uvijek na posao dolazi sa smiješkom

Jelena Šarić
17.08.2015 11:57

Svakog radnog dana pet minuta prije 18 sati RTL Televizija donosi emisiju Sve u šest" , koju vodi Antonija Stupar Jurkin . Zanimljive priče, aktualnosti, smijeh, ali i dramatične ispovijesti svakodnevni su sastojci te emisije, a dinamičnost i raznolikost su baš ono u čemu najviše uživa i Antonija. S godišnjeg odmora se vratila puna energije za novu televizijsku sezonu.

Ljeto polako izmiče. Kako ste proveli odmor i jeste li napunili baterije?

- Ljeto odmiče, a ja godišnji već zaboravila jer sam ga uzela početkom srpnja. Baterije sam napunila i spremna sam za jesen, nikad spremnija. Veselim se jeseni i novitetima koje ćemo sigurno donijeti.

Kako izgleda jedan dan vašeg idealnog odmora?

- Idealan mi je svaki dan odmora kad sam s obitelji u šetnji, na kavici, druženju.... Evo, najiskrenije, idealno mi je i kad djeca navečer zaspu, a ja još imam snage samo leći na kauč ispred televizije i gledati RTL-ov večernji program koji je genijalan. Dr. Housea" nikako ne propuštam.

Sin Ivano je još malen, kakve su njegove reakcije kad vidi more? Veseli mu se ili bježi od njega?

- Ivano je presretan na moru. Obožava se kupati, špricati, ma apsolutno sve što se na plaži može raditi. Jako je smiješan sa svojim oduševljenjem kad dođemo na plažu. Da ga na vrijeme ne zaustavim, ušao bi u more odjeven i sa sandalama na nogama.

Kakva je Paola u ulozi starije seke?

- Paola je predivna, za svoju dob je i previše svjesna mlađeg brata. Jako je zaštitnički nastrojena. Nekada malo i pretjera u grljenju i ljubljenu, ali u svakom slučaju jako ga voli i to pokazuje. Niti u jednom trenutku nije pokazala ljubomoru na bilo koji način. Jako sam ponosna na nju.

I psiholozi se slažu da je povratak s godišnjeg odmora uvijek stresan. Koja je vaša metoda da prilagodba na radnu rutinu prođe što bezbolnije?

- Meni povratak nije stresan jer jako volim svoj posao i on mi pruža zadovoljstvo i iskreno - mali bijeg od kuće. Često govorim da se na poslu odmorim više nego doma jer ipak nije jednostavno loviti dvoje djece po cijele dane, spremati za njima i udovoljavati im. Ponekad stvarno volim doći na posao i doživjeti drugu vrstu adrenalina i stresa. Na poslu uživam.

Antonija Stupar Jurkin

Odradili ste stotine emisija Sve u šest", ali pamtite li prilog zbog kojeg ste imali knedlu u grlu?

- Knedla u grlu mi je svaki puta kada imamo priču o bolesnoj ili nezbrinutoj djeci. Takve me priče najviše pogađaju, do te mjere da se pokušavam što bolje koncentrirati na sljedeći prilog, odnosno sljedeću najavu, samo da ne reagiram neprofesionalno na te tužne priče, a to je ponekad jako teško.

Koliko ste i sami, radeći razne emisije na RTL-u, naučili o stvarima o kojima dotad možda niste znali ništa?

- Nakon deset godina što sam naučila? Naučila sam sve! Kad se sjetim Automoto TV-a", tamo sam naučila sve o automobilima, mijenjati gume, provjeriti ulje i neke sitnice kojima se volim hvaliti pred svojim frendicama. Koliko sam tek recepata isprobala iz naše emisije! Nije baš svaki uspio, ali bitan je trud. Razno razni savjeti vezani za odgoj djece, zdravlje. Nema što nisam naučila i super je što mogu dobiti uživo neke odgovore od naših cura novinarki i jedinog muškog člana tima Sve u šest", Darija Todorovića. Oni sve istraže i ponekad su hodajuće enciklopedije. Naš je posao stvarno odličan.

Dugo godina ste na televiziji. Je li ikad prestao entuzijazam zbog kojeg radite ovaj posao?

- Ne, nikada taj entuzijazam nije prestao niti je splasnuo. Štoviše, samo je veći i veći. Jako sam sretna što imam sve te godine priliku raditi ovaj posao, a svaka jesen donosi nešto novo, zanimljivo i svakoj se beskrajno radujem.