Novosti

Muke po Downeyu Junioru: najplaćeniji glumac na svijetu u raljama ovisnosti

Robert Downey Jr. sa 80 milijuna dolara zarade već tri godine drži prvo mjesto na Forbesovoj listi najplaćenijih glumaca, ali ni to mu nije pomoglo da si sredi privatni život

Press
28.08.2015 12:07

Tony Stark je vrhunski inženjer i konstruktor, ali prije svega hedonist i ljubitelj žena. Za vrijeme prezentacije svoga najnovijeg oružja u Afganistanu, ranjen je i uhićen, a teroristi žele da opasnu letjelicu napravi upravo njima. Međutim, Stark od limitiranog materijala uspijeva sebi kreirati čelično odijelo, kojim čak i sprječava očekivanu smrt od gelera koji mu je nakon napada ostao zabijen u prsima...

U filmu Iron Man" , koji je na programu RTL-a u subotu u 21:45 sati, Tonyja Starka igra najplaćeniji glumac na svijetu, Robert Downey Jr. Sa zaradom od 80 milijuna dolara, 50-godišnji glumac već treću godinu zaredom drži prvo mjesto na Forbesovoj listi najplaćenijih glumaca.

Iron Man 2

Kako bi se pripremio za ulogu Tonyja Sparka, Downey Jr. je pet puta tjedno radio vježbe snage i vrijedno trenirao borilačke vještine. Upravo mu je ta uloga, zbog popularnosti koju je film stekao, pomogla da od producenata može tražiti basnoslovne cifre. No s poslovnim uspjesima raslo je i privatno nezadovoljstvo, koje je završilo borbom s ovisnošću o drogama. Još je 90-ih godina Downey češće boravio u klinikama za odvikavanje nego na setovima filmova. Nekoliko puta je zbog posjedovanja droge bio i u zatvoru, a da stvar bude gora, njegovim koracima je krenuo i njegov 20-godišnji sin Indio . On je prošle godine u srpnju uhićen u Los Angelesu jer je posjedovao kokain, a otac je platio 10 tisuća dolara jamčevine da sin bude pušten iz pritvora.

- Očito u genima imamo probleme s ovisnošću koje je Indio naslijedio. Cijela obitelj puna je razumijevanja i podrške i svi ćemo mu pomoći da postane čovjek kakav znamo da može biti – kazao je Robert nakon uhićenja.

U probleme s drogom glumca je uvukao njegov otac, Robert Downey Sr. koji mu je ponudio marihuanu kada je imao samo osam godina.

Uz sav taj nesređeni život, Robert je ipak uspio postati najbolje plaćan, a po mnogim kritičarima, i najkvalitetniji glumac na svijetu.

Potvrdio je to i ulogom u "Iron Manu" kojeg se prikazuje na RTL-u u 21:45 sati u subotu.