Novosti

Ne propustite boksački meč Milas vs. Werwejko u subotu na RTL-u!

Ne propustite gala boksačku večer, spektakl koji slavi 70 godina njemačkog saveza profesionalnog boksa u Münchenu i dvoboj našeg splitskog teškaša

Press
02.04.2019 09:04

Nakon pobjede u prvoj obrani IBO internacionalnog pojasa protiv bivšeg izazivača za naslov WBA svjetskog prvaka, Talijana Francesca Pianete te trijumfa protiv teškaša bosansko-hercegovačke putovnice, Sarajlije Mirka Tintora za WBC-ovu titulu prvaka Mediterana, u mečevima koje smo mogli pratiti uživo na RTL-u, mladi Splićanin, Petar Milas , okreće se novom protivniku.

U subotu, 6. travnja od 21:50 sati , uz komentare Filipa Brkića i Željka Mavrovića odlazimo u Ballhaus Forum, Infinity Münich , mjesto Milasovog velikog trijumfa prošle godine protiv Pianete , ovog puta na gala boksačku večer i spektakl koji slavi 70 godina njemačkog saveza profesionalnog boksa u Münchenu, u organizaciji Petkos Boxpromotion. RTL-ov reporter Boris Jovičić pratit će Petra Milasa te javljati novosti iz Münchena prije i nakon meča, na slavljeničkoj večeri boksa, koja će, vjerujemo, biti mjesto još jednog slavlja našeg boksača.

Dakle, ponovno smo s mladim Splićaninom, uz Filipa Hrgovića najuspješnijim hrvatskim teškašem u velikom zaletu, s čak 13 pobjeda u nizu u profesionalnoj karijeri i niti jednim posrtajem. Nakon odustajanja, tj. bolesti Francuza Cyrila Leoneta (15-10-3) u borbi za slobodnu europsku teškašku titulu prema EBU-u, koja će se ipak dogoditi u budućnosti nakon oporavka Leoneta, koji je obavezan Milasov protivnik za europski naslov, Milas se susreće s Poljakom Sergiejem Werwejkom, koji je u profesionalnoj karijeri od 2016. zabilježio dva poraza i sedam pobjeda, posljednju prije dva tjedna protiv Nijemca Rojhata Bilgetekina. No sada Poljaka (195 cm), koji je podjednake visine kao Milas, ali desetak kilograma teži (113,7), čeka puno teži meč protiv Hrvata, koji je sigurno odmorniji, ali i realno puno bolji boksač, te već sada ime svjetskog kalibra i velika nada svjetskog boksa.

Prijenos meča Milas vs. Werwejko gledajte u subotu u 21:50 na RTL-u.