Novi glazbeni show

Ne propustite večeras 'Hrvatski broj jedan'!

Hrvatski broj jedan dolazi u eter RTL Televizije! Večeras u 20 sati rezervirajte svoje vrijeme za vrhunsku zabavu, najveće estradne zvijezde, omiljenog televizijskog voditelja i detaljnu analizu hrvatske glazbene scene!

RTL/ 17.10.2014. u 14:30

Već prvom emisijom novi glazbeni show „Hrvatski broj jedan“ dokazuje da odlične zabave neće nedostajati! Večeras u eteru RTL Televizije otkrivamo koja je najuspješnija hrvatska pjesma svih vremena, što o našoj top ljestvici misle glazbeni gosti i stručni tim te tko će se uhvatiti produkcije prvog albuma Antonije Blaće i kako se Josipa Lisac snašla u plesnom izražavanju atipičnom za ovu glazbenu divu.

Znate li da je u Hrvatskoj dosad snimljeno preko jedanaest milijuna pjesama?! Sjećate li se koja je pjesma svirala kada ste se prvi puta poljubili? Na koju ste pjesmu prvi puta dočekali zoru na tulumu? Koja je pjesma svirala kada Vas je zaprosio ili na čije ste stihove otplesali svoj prvi ples? Sjećate! A što mislite sjećaju li ih se i drugi i koliki su zapravo bili hitovi ti glazbeni uradci i kako stoje na statističkoj glazbenoj ljestvici Lijepe naše! Znamo mi, a vama ćemo otkriti u novom glazbenom showu „Hrvatski broj jedan“!

Image
Foto: RTL
Image
RTL


"Počeli smo u velikom stilu. Antonija Blaće je potpisala predugovor za izdavanje svog prvog albuma koji će producirati Tonči Huljić, a Josipa Lisac je prvi put u svom životu zaplesala „vlakić“.  Naime, kako nam je objasnila, dive to ne rade pa nikada prije nije osjetila potrebu ili želju za takvim načinom kreativnog izražavanja. No u našem ju je studiju jednostavno ponijela atmosfera i nije mogla odoljeti kada je bend zasvirao stari dobri hit  „Večeras je naša fešta“ pa je već s prvim taktovima uhvatila Sinišu Škaricu i povela lokomotivu" – rekao nam je Davor Dretar Drele, alfa i omega novog RTL-ova showa.

Baš poput svojih estradnih gostiju i on se osvrnuo na najveće hrvatske hitove zaključivši da bi neki od njih danas neslavno propali. Poput, recimo, slavne pjesme Tončija Huljića „Sve bi seke ljubile mornare“ koja ovih dana zbog ebole baš i ne bi bila aktualna. Zato je uvijek aktualan „Zeko i potočić“, a na sigurno je odigrala Antonija Blaće čija je izvedba ovog dječjeg hita toliko dojmila ranije spomenutog Tončija da je našoj voditeljici obećao pomoć u ostvarenju estradne karijere. Jelena Radan se umilila Miroslavu Škori otpjevavši mu „Ne dirajte mi ravnicu"!

Image
Foto: RTL
Image
RTL

 "Hrvatski broj jedan" je glazbeni show nastao prema ideji „The Ultimative Chart showa“. Koncept ove zabavno glazbene emisije se temelji na ljestvici Top 40 (pjesama uglavnom iz Hrvatske s ponekim izletom u bivšu Jugoslaviju) prezentiranoj kroz video klipove, odnosno spotove, komentare poznatih Hrvata iz sfera javnog života, odnosno šoubiznisa i estrade, komentare glazbenih gostiju na temu emisije koju „moderira“ trust glazbenih mozgova predvođen voditeljem, Davorom Dretarom Dreletom.

 "Ovo je bilo najzahtjevnije snimanje koje sam ikada imao, nikada na setu nisam proveo toliko sati u komadu. No bez obzira na to, imam osjećaj da smo napravili nešto zbilja posebno i da se gledatelji neće moći odvojiti od malih ekrana kada počne Hrvatski broj jedan“ – poručuje Drele.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Svaka emisija će ugostiti glazbenike, nastupit će brojne estradne zvijezde, a top ljestvica sadržavat će četrdeset pjesama karakterističnih za tematiku kojom se emisija bavi, od najuspješnijih pjesama svih vremena do najvećih hitova današnjice. Ljestvica nastaje kombinacijom prijedloga od strane glazbenih stručnjaka i objektivnih statističkih podataka prikupljenih iz povijesnih top ljestvica, broja vrćenja odnosno izvođenja i, naravno, prodaje.  Svi su podaci prošli i statističku analizu.  Uz njih dodatno imamo i analizu YouTube pregleda preko Peakvibe aplikacije.

Uz kućni bend koji će se pobrinuti da atmosfera na setu od početka do kraja ostane u veselom ritmu, svakog petka će tim glazbenih stručnjaka ugostiti i glazbene zvijezde. Sve će se to odvijati pod voditeljskom palicom Davora Dretala Dreleta, a spomenuti „dream team“ čine redom:

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Siniša Škarica

„Stalni gost“ Hrvatskog broja jedan, legendarni je hrvatski producent i glazbeni urednik. Već je 1962. godine na gitari krenuo u osvajanje tadašnje rock scene. S vršnjacima je osnovao prvi rock sastav u Dalmaciji VIS Magneti koji tri godine kasnije prelazi u sastav MI i kao takav postaje jedan od vodećih na plesnim i koncertnim prostorima bivše države. Žarili su i palili sve do 1971. godine, a Škarica od 1974. do 1980. završava studij Prava, zapošljava se u Jugotonu, radi kao glazbeni recenzent, piše za glazbene časopise, a njegovo ime postaje jedna od glavnih poveznica uz postanak Novog vala. 1985. godine postaje glavni i odgovorni urednik Jugotona i direktor programa. Član je Hrvatske glazbene unije, predsjednik Instituta hrvatske glazbene industrije i višestruki dobitnik nagrade Porin, između ostalog i za poseban doprinos hrvatskoj diskografskoj industriji.

Ante Perković

Glazbeni kritičar, publicist i općenito glazbeni znalac. Karijeru je započeo u sastavu „Djeca, a uz dva zajednička, objavio je i jedan solo album. U radnom vijeku je objavio i i četiri knjige; biografiju grupe Pips Chips & Videoclips „Dugi vikend u zemlji čudesa“, dvije zbirke tekstova, kolumni „Slijepi putnik“ i blogova „365“ te vodič kroz rodni grad „Volite li Zadar“? Ako da, pročitat ćete, a ako vam je draga i glazbena povijest, gledat ćete ga svakog petka na RTL-u.

Dubravko Jagatić

Rock kritičar, audiofil i zaljubljenik u glazbu kojom se počeo baviti 1982. tijekom pohađanja Obrazovnog centra za kulturu i umjetnost u Zagrebu.  Objavljivao je u dnevnom, tjednom i mjesečnom tisku, potpisao organizaciju preko četiristo domaćih i inozemnih koncerata i tridesetak izložbi, uređivao magazine i sudjelovao u osnivanju nagrade Crni mačak. Radi kao slobodni novinar

Zvonimir

Jedan od najpoznatijih hrvatskih DJ-a dio je specijalne RTL-ove postrojbe za analizu hrvatskog broja jedan. Multi instrumentalist, glazbeni znalac i producent kojeg vole i cijene kako na hrvatskom tako i na svjetskom tržištu.  S trideset i pet godina je ušao u top deset najizvođenijih hrvatskih autora, a osim klupske glazbe i suradnje s bendovima, DJ-ima i izvođačima radio je i za kazalište, televiziju, i film. Također je i Porinov laureat. U showu se koristi njegova aplikacija Peakvibe.

Ivana Radić

Statističarka

U osam emisija će se tim naših glazbenih stručnjaka, uz pomoć voditelja i gosti u studiju, baviti raznim temama. Otkrit će koja je to najuspješnija hrvatskom pjesma u povijesti Lijepe naše, zatim će dokučiti koja je bila najuspješnija ljetna pjesma u Hrvatskoj, te koja će se pjesma okititi titulom najuspješnije ljubavne pjesme u Hrvata. Zbrajat će, oduzimat i računati ne bi li došli i do najuspješnije dalmatinske pjesme, otkrit će vam i koji je to najuspješniji hrvatski dance hit 90.-ih te koja je najuspješnija pjesmom u Hrvatskoj 80.-ih godina. Konačno ćemo, statistički gledano, saznati i koji je to najuspješniji bend u Hrvatskoj i otkriti najuspješnijii hit današnjice.

Budite uz nas u demistificiranju brojki i popularnosti najvećih hrvatskih glazbenih hitova, svakog petka od 20 sati na RTL televiziji!

Sve o novoj emisiji možete saznati i pratiti putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/pages/Hrvatski-broj-jedan/

RTL/ 17.10.2014. u 14:30

Više s weba

Pročitajte još

Image

Kolovoz na RTL-u

Više s weba