Play ponuda
Play ponuda
zadivljujuća produkcija

Nekoliko stvari koje vjerojatno niste znali o seriji 'Cobra 11': preko 7 tisuća razbijenih auta u 330 spektakularnih epizoda

'Cobra 11' u brojkama - kako nastaju nevjerojatno realne spektakularne scene?

Image
Press/ 7.5.2019. u 12:00
Play ponuda

Na glavnom kanalu RTL-a, u novim epizodama ponovno gledamo spektakularne akcijske priče kultne njemačke serije o policajcima s autoceste, koje su svoju premijeru imale u Njemačkoj 2015.  „Cobra 11“ najdugovječnija je njemačka akcijska serija, koja je na hrvatsko TV tržište stigla 2004. zahvaljujući RTL-u, a još i danas se uspješno prikazuje u Njemačkoj  i 120 zemalja svijeta.

Poznata po nevjerojatnim akrobacijama i vratolomijama motornim vozilima, kao i njihovom neviđenom demoliranju, produkcijska ekipa „Cobra 11“ postala je toliko iskusna i vješta da im ni holivudske kolege nisu ravne. No serija je više od pukog razbijanja automobila i produkcijskoga savršenstva. Sama serija je brend, a njeni detektivi u Njemačkoj doživljaju slavu kakvu njihove glumačke kolege mogu samo priželjkivati. Stalno unoseći novosti, gledanost serije i danas je iznimna, dok adrenalinska uzbuđenja nikada ne prestaju.

Iako kao vjerni fanovi znate svaki detalj svake epizode serije, mi smo se potrudili otkriti vam još neke zanimljive činjenice o seriji.

1. U nastanku svake epizode sudjeluje zanimljiva znanstvena ekipa koju čine fizičar, matematičar i dvojica inženjera.

2. 'Cobra 11' snima se u okrugu Duren, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija na najvećem filmskom setu u Europi, gdje je sagrađena lažna autocesta duga 2,3 km.

3. Specijalisti za scene s kaskaderima uvijek trebaju sve pomno isplanirati i pripremiti jer savršene scene moraju biti snimljene iz prvog puta.

4. Savršeno prvo izvođenje vratolomija u isto vrijeme iz svih kutova snima čak 16 kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDQyYTYzMzAtYzVlYi00YjU2LWI3ODQtM2MxYTViOTVlMWNjXkEyXkFqcGdeQXVyNTM3MDMyMDQ@._V1_.jpg

5. To što nam se čini da smo u neposrednoj blizini eksplozija i letećih automobila, zahvaljujemo crashboxima, koji kamere štite od udaraca i vatre.

6. Potrebna su čak dva do tri tjedna kako bi se snimio materijal za samo jednu 45-minutnu epizodu, odnosno cijeli jedan dan snimanja za 5 minuta vrhunske akcije.

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGMyZmRjYTEtODcxYS00NmE1LTliNzctZjcxYjcwYjk5MjM3XkEyXkFqcGdeQXVyMzkwODkzNzY@._V1_.jpg

7. Najdulji 'let automobilom' od 200 m snimljen je za epizodu 'Djeca Sunca'.

8. U najvećoj eksploziji sudjelovalo je 14 automobila i potrošeno je 250 litara benzina te 25 kg pirotehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

9. U gotovo 4000 spektakularnih vratolomija, u kojima su sudjelovala razna vozila, razbijeno je čak 7160 automobila!

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODc3NzIwYTAtODY4Ni00ZjZiLWFhMjAtNmQyMTI1OGE3MGQxXkEyXkFqcGdeQXVyNTM3MDMyMDQ@._V1_.jpg

Kriminalističku seriju 'Cobra 11' gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 14:15 na RTL-u te potpuno besplatno, bilo kad i bilo gdje na RTLplayu!

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDI4Nzg0NTgtMDIwNC00OWJmLTg2ZjUtZjI2NDliNmM1MDY1XkEyXkFqcGdeQXVyNTM3MDMyMDQ@._V1_.jpg

>>Ovog tjedna na RTL stiže 'Cobra 11': U novim epizodama gledamo spektakularne akcijske priče kultne njemačke serije

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Air America

Play ponuda

Više s weba