Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neobična povijest još neobičnije ružičaste mačke

Pink Panther postao je jedan od najznačajnijih animiranih likova u povijesti svjetske kinematografije, a već u svom prvom pojavljivanju 1964. godine dobio je Oscara

Image

Pink Panther Pink Panther

Press/ 25.8.2015. u 9:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što je to ružičasto, pomalo iritantno i „živi“ već 51 godinu? Riječ je o Pink Pantheru, jednom od kultnijih filmskih, ali i animiranih likova u povijesti svjetske kinematografije. Priča o Pink Pantheru počinje 1964. godine kada se njegov lik pojavljuje na početku filma „The Pink Phink“ u kojem pokušava uloviti malog čovječuljka i njegovu plavu kuću obojati u ružičastu boju. Te je godine film „The Pink Phink“ dobio Oscara u kategoriji kratkog filma i otad seže njegova uspješna povijest.

Image
Foto:
Image

Tvorci tanašne mačke su Friz Freleng i David DePatie i njihova misao je bila da ta animacija bude napravljena samo za potrebe uvodne i odjavne špice filma o Pink Pantheru u kojem je glavnu ulogu igrao  Peter Sellers kao francuski policajac koji traga za ružičastim dijamantom – pink pantherom. Kako je animirana verzija lika doživjela neviđen uspjeh, tako su Freleng i DePatie prionuli izradi animiranog serijala. U prvotnim verzijama crtića nema dijaloga, a radnja se svodi na prepoznatljive pokrete ružičaste mačke. Od 1993. godine kreirani su novi nastavci u kojemu je Pink Panther dobio i glas.

Avanture „Pink Panthera“ na programu su RTL Kockice svakog radnog dana u 19:30 sati. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Zgodna žena', petak, 19. listopada u 22:20 sati na RTL-u

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba