Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imena koja nas zalijepe za ekrane

Ni kvaliteta filma nije bitna kad u njemu glume ovi akcijski junaci!

Filmski žanr koji je stvorio junake, odnosno antijunake, za koje navijamo do samoga kraja i bez obzira na njihove (ponekad) upitne postupke, izrodio je provjerena glumačka imena čiji se filmovi nipošto ne propuštaju.

Image
Press/ 28.10.2015. u 14:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedan od njih svakako je neponovljivi Steven Seagal. Akcijski glumac i redatelj, majstor nekoliko borilačkih vještina, prijatelj Vladimira Putina, nositelj jedne od najstarijih budističkih titula te glazbenik – sve je to Seagal. Svojim filmovima zaradio je vrtoglavih 600 milijuna dolara, a kod 63-godišnjeg glumca ne vidimo nikakve znakove usporavanja budući da se samo ove godine pojavljuje u pet filmova.

Image

Steven Seagal Steven Seagal

Foto:
Image

Steven Seagal Steven Seagal

Arnold Schwarzenegger, koji se 1980-ih proslavio ulogom kiborga Terminatora, svakako je jedno od prvih imena koja vam padaju na pamet pri pomisli na akcijske filmove. Nakon karijere bodybuildera u Austriji, seli se u SAD u kojem mu se ostvaruju svi dječački snovi. Pod vodstvom redatelja Jamesa Camerona prihvaća uloge u filmovima „Terminator“ i „Predator“ koje ga lansiraju u hollywoodsko zvjezdano nebo. Njegov mišićavi stas, duboki i zvonki glas te njemački naglasak, čine ga vrlo lakom metom za parodiranje, a rečenica „I'll be back“ je jedna od najpamtljivijih filmskih rečenica uopće te se koristi u svakodnevnom kontekstu.

Image
Foto: AAPimages?/DPA/PIXSELL
Image
AAPimages?/DPA/PIXSELL

Sylvester Stallone, poznat i kao Rocky Balboa, odnosno John Rambo, jedan je od najistaknutijih akcijskih junaka 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Ono što je manje poznato jest da je Sly napisao scenarij za sve nastavke spomenutih filmova, a čak je određene dijelove i režirao. Možda se njegovo ime neće spominjati u kategorijama najboljih hollywoodskih glumaca, ali će bez obzira na sve ostati upamćen po tome što su njegovi filmovi uvijek privlačili mase.

Bruce Willis, odnosno „ubojica mekog srca“ je još jedna garancija dobrog akcijskog filma. Proslavio se serijom filmova „Umri muški“, koja je započeta 80-ih godina prošloga stoljeća. Ni u poodmakloj dobi nekarakterističnoj za akcijske junake nije odustao od akcije pa je tako u 57. godini života glumio među „akcijskom elitom“ u filmu Plaćenici 2.

I posljednji, ali svakako jedan od najvećih akcijskih glumaca je Chuck Norris. Nakon uspješne karijere u američkog ratnom zrakoplovstvu, započinje put prema slavi svojim borilačkim vještinama. Proslavio se filmovima poput „Delta Force“ i „Plaćenik“ te serijom „Walker: Teksaški rendžer“. Njegovu nedodirljivost u filmovima su najbolje ironizirali apsurdni vicevi koji slave njegove podvige te u kojima je prikazan gotovo kao božanstvo. 

Neke od njih gledat ćete već ovog vikenda u programu RTL-a! Steven Seagal čeka vas u petak u filmu "Plaćenik", a Bruce Willis u filmu "Umri muški 2" u nedjelju nakon Big Brothera. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Zgodna žena', petak, 19. listopada u 22:20 sati na RTL-u

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba