Novosti

Omiljeni zeleni lik iz močvare samo u trećem nastavku je zaradio 800 milijuna dolara

Likovi iz Shreka" su postali popularni u cijelom svijetu, a i za posudbu glasova su angažirana samo najbolja glumačka imena: Mike Myers, Cameron Diaz, Antonio Banderas...

Press
29.08.2015 11:55
shrek treći

U trećem nastavku filma Shrek" koji se u subotu u 20 sati prikazuje na RTL-u , omiljeni zeleni animirani junak postaje nasljednik trona. No Shrek je ipak odlučan u namjeri da pronađe Aritreja, legitimnog nasljednika, i sa svojom trudnom Fionom živi mirno. Stvari se zakompliciraju kada zli Princ odluči izvesti puč i osvojiti tron.
I treći dio ove pomalo čudne bajke nije gledatelje iznevjerio pa je priča o zelenom čudovištu iz močvare u kina prvog dana prikazivanja privukla na stotine tisuća posjetitelja i imala zaradu od 38 milijuna dolara što ju je učinilo animiranim filmom s najvećom zaradom u prvom danu prikazivanja. Ukupno je Shrek treći" u cijelom svijetu zaradio 800 milijuna dolara.
Likovi iz crtića su postigli sveopću popularnost pa ne čudi što su za posudbu glasova angažirana već od ranije dobro poznata imena. Glas Shreku posuđuje Mike Myers, dok je u hrvatskoj sinkronizaciji taj zadatak izvrsno obavio Vedran Mlikota. U američkoj verziji Fioni je glas dala Cameron Diaz, dok se Eddie Murphy uživio u posudbu glasa magarcu. Antonio Banderas je mačak u čizmama, a zanimljivo je da on svoj glas posuđuje u čak pet verzija filma: engleskoj, španjolskoj, meksičkoj, talijanskoj i japanskoj.

U crtiću se u trenutku kad princezanapada dvorac čuje i mnogima dobropoznata pjesma. Riječ je o The Immigrant Song" od Led Zeppelina koji svoje pjesme inače jako rijetko daju u komercijalne svrhe.
Produkcija filma je pazila na svaki detalj tijekom izrade materijala pa je ekipa izračunala da je tim od 150 ljudi koji je radio na Shreku Trećem" ukupno proveo čak jedan milijun sati dovodeći crtić do savršenstva.