Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Senzacija iz Brazila

Serija koja u pokornosti drži čak i predsjednicu države

„Avenida Brasil“ prodana je u čak 130 zemalja diljem svijeta, a zadnji nastavak serije fanatično je gledalo 80 milijuna Brazilaca

Image
Foto: RTL
Press/ 25.8.2015. u 9:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pri spomenu brazilskih sapunica mnogima su prva asocijacija plantaže kave, robovi i povratak 100 godina u prošlost. I bilo je tako sve dok na velika vrata nije ušetala serija „Avenida Brasil“, koja se prikazuje od ponedjeljka do petka u 22 sata na RTL Kockici. Serija je nastala 2012. godine i vrlo brzo je u Brazilu postala televizijski sadržaj o kojem svi pričaju. Svaku epizodu serije u prosjeku je pratilo oko 35 milijuna stanovnika, a zbivanja u finalnoj epizodi je gledalo 80 milijuna Brazilaca pa je zbog velikog opterećenja mreže čak i nestalo opskrbe električnom energijom. U većim gradovima bilo je organizirano gledanje zadnje epizode na gradskim trgovima.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Glavnu junakinju Ninu igra Debora Falabella, koja se na setu serije zbližila s glumcem Murilom Beniciom. Upoznali su se još desetak godina prije toga u seriji „Klon“, u kojoj su igrali kćer i oca, a svoju romansu su u početku krili. Radnja serije prati teško odrastanje malene Nine, koju je maćeha Carmihna dala posvojiti. Dok odrasta, Nina samo razmišlja o osveti, a kada bude na korak da zloj maćehi vrati za sve nevolje koje joj je priuštila, Nina se zaljubi u Carmihninog sina Jorginha.

Serija „Avenida Brasil“ je u domovini doživjela neslućene razmjere popularnosti pa je čak i sama predsjednica države Dilma Rousseff priznala da svoje poslovne sastanke pokušava organizirati tako da ima 45 minuta vremena pauze za gledanje sapunice. „Avenida Brasil“ je postala i najprodavanija brazilska sapunica. Pravo na nju otkupilo je čak 130 zemalja diljem svijeta, a sinkronizirana je na 19 jezika. Hit je postala i uvodna pjesma serije, a refren „Oi Oi Oi“ je u trenutku prikazivanja finalne serije postao najkorišteniji hashtag na svijetu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Ranjena ljubav' - nova serija, večeras u 21:15 na RTL-u

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba