Novosti

Serija koja u pokornosti drži čak i predsjednicu države

Avenida Brasil" prodana je u čak 130 zemalja diljem svijeta, a zadnji nastavak serije fanatično je gledalo 80 milijuna Brazilaca

Press
25.08.2015 09:42

Pri spomenu brazilskih sapunica mnogima su prva asocijacija plantaže kave, robovi i povratak 100 godina u prošlost. I bilo je tako sve dok na velika vrata nije ušetala serija Avenida Brasil", koja se prikazuje od ponedjeljka do petka u 22 sata na RTL Kockici. Serija je nastala 2012. godine i vrlo brzo je u Brazilu postala televizijski sadržaj o kojem svi pričaju. Svaku epizodu serije u prosjeku je pratilo oko 35 milijuna stanovnika, a zbivanja u finalnoj epizodi je gledalo 80 milijuna Brazilaca pa je zbog velikog opterećenja mreže čak i nestalo opskrbe električnom energijom. U većim gradovima bilo je organizirano gledanje zadnje epizode na gradskim trgovima.

Image 127348 (auto)

Glavnu junakinju Ninu igra Debora Falabella , koja se na setu serije zbližila s glumcem Murilom Beniciom. Upoznali su se još desetak godina prije toga u seriji Klon", u kojoj su igrali kćer i oca, a svoju romansu su u početku krili. Radnja serije prati teško odrastanje malene Nine, koju je maćeha Carmihna dala posvojiti. Dok odrasta, Nina samo razmišlja o osveti, a kada bude na korak da zloj maćehi vrati za sve nevolje koje joj je priuštila, Nina se zaljubi u Carmihninog sina Jorginha.

Serija Avenida Brasil" je u domovini doživjela neslućene razmjere popularnosti pa je čak i sama predsjednica države Dilma Rousseff priznala da svoje poslovne sastanke pokušava organizirati tako da ima 45 minuta vremena pauze za gledanje sapunice. Avenida Brasil" je postala i najprodavanija brazilska sapunica. Pravo na nju otkupilo je čak 130 zemalja diljem svijeta, a sinkronizirana je na 19 jezika. Hit je postala i uvodna pjesma serije, a refren Oi Oi Oi" je u trenutku prikazivanja finalne serije postao najkorišteniji hashtag na svijetu.