Novosti

Šest projekata u kojima oni najmanji trebaju da im budete prijatelji

Devetu godinu zaredom Udruga RTL pomaže djeci" vas poziva da nam se priključite u ostvarenju još jednog plemenitog cilja i svojim pozivom podržite kampanju "Budi mi prijatelj".

Press
2015-12-15 15:15

Kumovi projekata već su krenuli u obilazak svojih malih štićenika kako bi što bolje dočarali njihove potrebe. Vanna, Ana Brdarić Boljat, Antonija Stupar Jurkin, Marijana Batinić, Zoran Šprajc i Anica Kovač pomažu nam prikupiti potrebna sredstva za realizaciju projekata namijenjenih djeci diljem Hrvatske.

Prvom od šest ovogodišnjih projekata kumovala je RTL-ova voditeljica Ana Brdarić Boljat , a riječ je o projektu za bebe koje se nalaze u Zavodu za neonatologiju i intenzivno liječenje novorođenčadi KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, a koje trebaju ultrazvučni aparat koji će im olakšati, a u nekim slučajevima i spasiti život.

Drugom projektu je kuma Antonija Stupar Jurkin . Voditeljica emisije Sve u šest" posjetila je prvašiće u Osnovnoj školi Braće Radić u Pakracu kojima je potrebno računalo za slijepe i Brailovi pisaći strojevi kako bi i oni mogli pratiti nastavu, čitati i doživjeti školu kao i druga djeca. I učenici s govorno-jezičnim poteškoćama trebaju logopedski set koji će u znatnoj mjeri doprinijeti kvaliteti njihove rehabilitacije i kvalitetnijem obrazovanju.

Treći po redu projekt u našoj Budi mi prijatelj" kampanji namijenjen je djeci oboljeloj od Dravet sindroma, teškog i rijetkog oblika epileptičkog sindroma pri čemu česti i dugotrajni epileptički napadi mogu dovesti i do smrti. Iako djeca oboljela od ovog sindroma izgledaju kao i sva ostala djeca njihove dobi, nažalost, njihov život je puno, puno teži od onoga njihovih vršnjaka. Marijana Batinić, RTL-ova voditeljica i kuma ovoga projekta posjetila je Jana, dječaka oboljelog od Dravet sindroma: Imala sam veliku tremu kada sam dolazila kod Jana, ali silna topla energija me dočekala kada sam ušla u prostoriju. On je pun ljubavi i kada me pogledao imala sam osjećaj kao da sam uživo vidjela anđela", komentirala je Marijana svoje druženje s Janom.

Budi mi prijatelj, Goljak, Zoran Šprajc
Budi mi prijatelj, Goljak, Zoran Šprajc FOTO: RTL

Četvrtom projektu kuma je popularna pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna . Riječ je o pomoći udruzi Ljubav na djelu", a cilj je projekta opremiti Rehabilitacijski centar za djecu, koji se nalazi u neposrednoj blizini Klinike za dječje bolesti Zagreb. Radi se o didaktičkoj opremi i namještaju koji su prilagođeni djeci i njihovim potrebama, a koji bi trebali pomoći rehabilitaciji, unaprjeđenju i dugoročnom očuvanju njihovog zdravlja te poboljšanju kvalitete života, kako mališana, tako i njihovih obitelji.

Budi mi prijatelj, Vanna i 'Ljubav na djelu'
Budi mi prijatelj, Vanna i 'Ljubav na djelu' FOTO: RTL

Zoran Šprajc je ponosni kum petog projekta u sklopu kampanje Budi mi prijatelj". Riječ je o pomoći djeci iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak". Oni zbog svog fizičkog hendikepa, nažalost, ne mogu govoriti niti koristiti standardna računala, a mi im želimo omogućiti da uz pomoć asistivne tehnologije konačno mogu izraziti svoje želje, potrebe, razmišljanja i sve ono što drugima čini običnu svakodnevicu.

Budi mi prijatelj, Goljak, Zoran Šprajc
Budi mi prijatelj, Goljak, Zoran Šprajc FOTO: RTL

Posljedni, šesti ovogodišnji projekt je za pomoć Vukovarskim leptirićima koje je posjetila kuma Anica Kovač. Udruga Vukovarski leptirići" broji 80 djece dobi od dvije do 12 godina s različitim motoričkim, intelektualnim, zdravstvenim i drugim poteškoćama, a kako bi njihova rehabilitacija bila što uspješnija potrebna je kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom.

Anica Kovač, Budi mi prijatelj
Anica Kovač, Budi mi prijatelj FOTO: RTL

Tradicionalnu humanitarnu emisiju Budi mi prijatelj" možete gledati u četvrtak u 20 sati, a u njoj možete sudjelovati i vi svojim pozivima na broj telefona 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om).

Budite prijatelji onima kojima pomoć treba.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.