Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U petak u 'Plaćenik'

Steven Seagal: Ili ga volite ili ga mrzite

Iako je filmsku karijeru počeo tek u 36. godini života u filmu “Iznad zakona” 1988., to ga nije spriječilo da postane jedna od najvećih akcijskih zvijezda svih vremena.

Image

Steven Seagal

Press/ 27.10.2015. u 14:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Seagal je karijeru počeo u Japanu kao instruktor borilačke vještine aikido iz koje ima crni pojas. Uz pomoć hollywoodskog agenta Michaela Ovitza, odlučio se za glumačku karijeru i 1988. debitirao u filmu “Iznad zakona”. Njegovi su filmovi od tada zaradili vrtoglavih 600 milijuna dolara.

Boravak u Zemlji Izlazećeg Sunca imao je utjecaja na njegov duhovni život. Naime, tamo se oduševio budističkom religijom i u međuvremenu stupio u kontakt s tibetanskim vjerskim poglavarom Dalaj Lamom. Prije 18 godina je dobio titulu Tulkua, točnije reinkarnacije Chungdraga Dorjea, otkrivača blaga iz 17. stoljeća iz Nyingmae, najstarije sekte tibetanskog budizma. To je podiglo prašinu među američko-budističkom zajednicom, kada su mnogi sumnjali u Seagalovu “duhovnu mudrost” te su kolali tračevi da je “kupio svoju titulu” donacijama raznim budističkim centrima. Nadležni su odgovorili da, iako Seagal glumi u nasilnim filmovima, on nikada zapravo nije nikoga ubio i da je prošao zahtjevni proces izučavanja i prakse Tulkua.

Image

Steven Seagal

Foto:
Image

Steven Seagal

Seagal je i uspješni glazbenik. Izdao je dva studijska albuma te je radio s brojim poznatim glazbenicima, poput Stevieja Wondera i Tonyja Rebela.  Zbog ljubavi prema rastafarijanskoj glazbi posjeduje i vikendicu na Jamajci.

Uz to što tečno govori japanski i što je vlasnik crnog pojasa u aikidu, ima crne pojaseve u kendu, karateu i judou. Prije svoje prve uloge, slomio je ručni zglob Seanu Conneryju kada ga je učio borilačkim vještinama za film “Nikad ne reci nikad”.

Stevena Seagala gledamo u petak na programu RTL-a u filmu „Plaćenk“ u kasnovečernjem terminu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Rambo 3

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba