Novosti

Tarzan – vječna inspiracija za crtiće i filmove

Dječak, koji je odrastao u šumi i koji se sporazumijeva sa životinjama, glavni je junak crtića Legenda o Tarzanu" koji se subotom ujutro prikazuje na RTL-u

Press
28.08.2015 22:02

Subota ujutro je vrijeme za odmor i crtiće na RTL Televiziji. Zabava uz televizore za najmlađe (i one nešto starije) počinje već u 7:50 sati , kada je na programu crtić Legenda o Tarzanu" . Crtić je nastao iz radionice najpoznatije dječje tvornice na svijetu – Disneya , a inspirirana je likom kojeg je 1912. izmislio pisac Edgar Rice Burroughs.

Tarzan je dijete britanskog para Greystoke, koji je ostavljen na obali Atlantika u Africi. Nakon što mu roditelji umru, Tarzan odrasta kao dijete prirode i postaje neuk i sirov mladić. I u crtiću, kao i u knjigama te filmovima o Tarzanu, pojavljuje se lik djevojke Jane i Tarzanovog vjernog pratitelja, čimpanze Čite.

Tarzan

Odrastajući u šumi Tarzan je stekao sposobnosti koje prosječan čovjek nema, on lako preživljava vremenske nepogode, a skakanje s drveta na drvo mu je sasvim normalna radnja. Uz to, Tarzan bez problema uči nove jezike, a uspijeva komunicirati i sa životinjama jer su mu kao obitelj. Tarzan je po knjizi Tarzan's Quest" iz 1935 godine, u kojoj popije lijek za vječnost postao i besmrtan.

Osim što je Tarzan postao jedan od najpopularnijih likova iz knjige, on je i jedan od najpopularnijih filmskih likova pa je tako do 1918. godine do danas napravljeno preko 200 likova o čovjeku-majmunu kojeg supruga Jane pokušava civilizirati.